Đukanović upozorio: Nema opuštanja, posao nije završen

Predsjednik DPS-a je kazao da je pobjeda na predsjedničkim izborima najbolji impuls za pobjedu na lokanim izborima
98 pregleda 167 komentar(a)
Milo Đukanović Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Milo Đukanović Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 31.03.2018. 20:11h

Kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović pozvao je večeras svoje pristalice da se ne opuštaju i da ne pomisle da je sve završeno oko pobjednika na narednim predsjedničkim izborima, iako tvrdi on, znaju da imaju većinu.

„Nemojte ni slučajno da dozvolite sebi opuštenost da biilo ko pomisli da je posao završen. Živimo u Crnoj Gori, u kojoj je sve, pa i politički ishodi, rezultanta malih razlika i na djelu je logika malih nijansi brojevima kojim mjerimo opredjeljenje građana. Zato je potrebno da ne dozvolimo da se eventualno mobilizacija od strane opozicije, koja ih homogenizuje mržnjom prema nama i koja će biti povedena referendumskom logikom za i protiv vlasti, a ne logikom izjašnjavanja, o 'ovom' iili 'onom' predsjedničkom kandidatu. Nemojmo da dozvolimo da dobiju šansu i da propustimo mogućnost pobjede u prvom izbornom krugu“, rekao je Đukanović na promociji u sportskom centru Ada u Pljevljima.

On je kazao da je pobjeda na predsjedničkim izborima najbolji impuls za pobjedu na lokanim izborima.

„Zato imamo imperativ pobjede na predsjedničkim izborima u prvom izbornom krugu, da ne bismo trošili energiju još četrnaest dana, i da bismo svu svoju energiju usresredili na pobjedu na lokalnim izborima“, rekao je Đukanović.

On je kazao da su 2016. "samozvane četničke vojvode pokušale da zapale Crnu Goru".

„Crna Gora je na to odgovorila i hrabro odlučno i civilizacijski. Danas oni odgovaraju pred pravnom državom Crnom Gorom. Danas smo pokazali čvrstu namjeru da žigošemo izdaju i takve nedozvoljene aktivnosti kao što su pokušaji nasilnog preuzimanja vlasti i vršenje terorističkih akata. Pokazali smo ne samo odlučnost, nego i institucionalnu snagu savremene Crne Gore da na primjeren način stane na put takvim pokušajima“, rekao je Đukanović, koji na konvenciji u Pljevljma nije govorio o drugim predsjedničkim kandidatima.

On je prisutne upozorio na izjavu jednog od lidera opozicije koji je porijeklom iz Pljevalja, koji je nedavno pogrdno govorio o poturicama.

„Tužno je koliko ljudi sa toliko dugim političkim stažom i dalje ne shvataju koliko je vrijedan multietnički sklad u Crnoj Gori“, rekao je Đukanović.

Bonus video: