Đukanović uručio Močniku medalju za zasluge

Močniku je medalja je uručena kao znak poštovanja za lični profesionalni i prijateljski doprinos unapređenju odnosa i puno razumijevanje potrebe Crne Gore da gradi svoju evropsku budućnost, kazao je predsjednik Milo Đukanović
1003 pregleda 3 komentar(a)
Močnik i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Močnik i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović uručio je ambasadoru Slovenije Mitji Močniku medalju za zasluge države Crne Gore za profesionalni i prijateljski doprinos unapređenju međudržavnih odnosa.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, naglasio da je visoko državno priznanje rezultat izuzetne međudržavne saradnje i podrške i razumijevanja Slovenije.

Kako je rekao, Močniku je medalja je uručena kao znak poštovanja za lični profesionalni i prijateljski doprinos unapređenju odnosa i puno razumijevanje potrebe Crne Gore da gradi svoju evropsku budućnost.

„Zahvaljujući tome, glas Crne Gore se čuo i od prijatelja kao što ste Vi, predstavnik zemlje članice EU, koja ima poseban senzibilitet za stremljenja Crne Gore, kada snažno grabimo ka EU, vjerujući u doglednost evropske perspektive“, kazao je Đukanović.

On je ukazao na primjeran odnos povjerenja između Crne Gore i Slovenije i ocijenio kvalitetnom saradnju u bilateralnoj ravni, posebno u oblasti ekonomije.

Močnik je naglasio da mu je velika čast što je služio svojoj zemlji u Crnoj Gori i doprinio unapređenju međudržavne saradnje.

„Medalja za zasluge priznanje je i za moje prethodnike i državni vrh Slovenije u kontinuitetu“, kazao je Močnik.

On je ocijenio da Crna Gora zaslužuje naklonost buduće strukture EK i poručio da će Slovenija nastaviti da daje doprinos što skorijoj integraciji Crne Gore u EU.

Bonus video: