Đukanović: Vlada izbornog povjerenja i nakon izbora - Vijesti.me
NEĆE NA SJEDNICU PARLAMENTA

Đukanović: Vlada izbornog povjerenja i nakon izbora

Đukanović je rekao i da mu je sasvim logično što su višemjesečne tenzije kulminirale na onakav način u Skupštini

Milo Đukanović
Milo Đukanović (Foto: Boris Pejović)

Sjednici Parlamenta, čiji je nastavak zakazan za sjutra prisustvovaće poslanici DPS-a, ali ne i premijer i predstavnici Vlade.  To je gostujući u emisiji "Živa istina" potvrdio predsjednik Vlade Milo Đukanović.  

Javna opomena poslanicima DF-a za incident, koji se se dogodio u petak nije adekvatna mjera, ističe Đukanović, prenosi Antena M.

Dodaje i da se uprava Parlamenta pokazala kao krajnje neodgovoran domaćin, koja nije zaštitila integritet Vlade, koju je pozvala da učestvuje na sjednici: 

“Ono što želim da potvrdim i da odagnam sumnju jeste da će poslanički klub DPS- u trenutku glasanja biti u Parlamnetu i glasati za prijedlog premijera. DPS ne može biti nikakav problem izboru Vlade”,  kazao je Đukanović. 

Premijer napominje da su nagovještaj za incident, koji se desio u Parlamentu, imali svi.

incident, Skupština
incident, Skupština(Foto: Savo Prelević)

To nijesu, kako ističe, bile nikakve tajne informacije obavještajnih službi, nego su se, kaže čelnici DF-a potrudili da sve obavijeste, kada su sa skupa početkomn maja poručili da ulaze u Parlament da bi atmosferu sa ulice unijeli u najviše zakonadavno tijelo, kako bi se obračunali. 

Đukanović je rekao i da mu je sasvim logično što su višemjesečne tenzije kulminirale na onakav način u Skupštini.

Na pitanje da li je poslije posljednjeg incidenta u Parlamentu moguće vratiti politički život  u normalu, pet mjeseci prije izbora, Đukanović je odgovorio da je to apsolutno moguće, te da u takav scenario i vjeruje. 

Očekuje i da bi  tačka na priču o lex specijalisu i sastavu nove Vlade mogla biti stavljena početkom naredne sedmice. 

Potvrdio je i da Vlada izbornog povjerenja nije samo ad hoc projekat, oročen do oktobarskihh izbora, nego mogući model trajnog prevazilaženja unutrašnjih podjela.

“Ja svih ovih deset godina nijesam skrivao tu ideju, ja sam govorio da bez obzira što imamo većinu, nećemo učiniti dobru uslugu Crnoj Gori ni budićim generacijama, ako zacementiramo podijeljenost. Svi imao odgovornost prema podijeljenosti, ali vladajuća većina ima veću, zato sam i pokrenuo tu inicijativu. Žao mi je u ovom trenutku što prije svega zbog opozicionih svađa nije prepoznata ta šansa i nije kompletiran opozicioni blok, koji će ući u Vladu izbornog povjerenja, ali ne gubim nadu. Čini mi se, da je već okolnost da smo potpisali politički sporazum u jednom širem sastavu jedna solidna platforma, na kojoj treba raditi do izbora, ali i nakon njih”,  rekao je Đukanović, prenosi Antena M.