Đuranović poslaniku ne da podatke o dobiti Aca Đukanovića

Krajem juna Viši sud dosudio je premijerovom bratu sedam miliona jer država nije poštovala ugovor, nakon što je kupio zemljište u podgoričkom naselju Momišići
236 pregleda 0 komentar(a)
Aco Đukanović, Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Aco Đukanović, Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2015. 20:25h

Zaštitnica imovinsko- pravnih interesa države Dragana Đuranović obavijestila je poslanika Demokrata Velizara Kaluđerovića da Vrhovni sud još nije odlučio po njihovom zahtjevu za reviziju presude, kojom je presuđeno da se na ime izmakle dobiti premijerovom bratu Acu Đukanoviću iz državnog budžeta plati sedam miliona eura.

Ona je, međutim, kako je saopštio Kaluđerović, odbila da mu dostavi dokument. Takođe nije bila voljna da dostavi zahtjev za reviziju koju je uložio Đukanovićev advokat Vido Đakonović, pa je poslanik uputio urgenciju.

Krajem juna Viši sud dosudio je premijerovom bratu sedam miliona jer država nije poštovala ugovor, nakon što je kupio zemljište u podgoričkom naselju Momišići.

„Nema nijednog opravdanog razloga da mi ne dostavite kopiju revizije. Kao poslanik i zainteresovana javnost imamo pravo da znamo da li ste revizijom osporili presudu Višeg suda u Podgorici u cjelini, ili samo u jednom dijelu. Razlog koji dodatno potkrepljuje argumentaciju je i u činjenici što ste reviziju uložili dva dana nakon Premijerskog sata, 22.07.2015., na kojem je premijer Milo Đukanović osporavao moje navode da je nastupila višemilionska šteta po budžet, a u korist građanina Aca Đukanovića“, naveo je poslanik u dopisu.

Ukoliko revizija bude prihvaćena presuda može biti ukinuta, a suđenje vraćeno na početak.Na Đukanovićevom bivšem placu i dalje se nalaze šalteri MUP-a, u sklopu takozvane "Limenke", iako je prvobitnim ugovorom bilo planirano da se ona iseli do kraja 2010. godine. On je u međuvremnu odustao do tog posla, ali od države traži odštetu.

Bonus video: