Đurović, Dabinović i Eraković zaboravili da prijave imovinu

“Dabinović je naveo da shvata prekršaj koji je napravio. On je kazao da propust roka nije bio namjeran i više je, kako navodi, posljedica njegovih godina te obima posla koji trenutno obavlja u Pomorskom muzeju”, navodi se u odluci Agencije
367 pregleda 1 komentar(a)
Zoja Đurović, Foto: Luka Zeković
Zoja Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.07.2018. 19:10h

Direktorica Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” Zoja Đurović prekršila je zakon, jer nije dostavila izvještaj o imovini za prošlu godinu Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK). Kako se navodi u odluci Agencije Đurović je prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, jer izvještaj o imovini nije dostavila do kraja marta kada ističe zakonski rok.

Đurović je u pisanom objašnjenu, kako se navodi, kazala da je Agenciji dostavila izvještaj u novembru prošle godine i da je mislila da je time ispunila zakonsku obavezu.

“Ona je napomenula da je na funkciju direktorice stupila 17. jula prošle godine, uz obećanje da će ovu obavezu ubuduće izvršavati u roku predviđenom za to. Agencija je cijenila navode koje je u pisanom izjašnjenju dala Đurović i našla da nijesu od značaja za odlučivanje”, navodi se u odluci ASK.

Agencija, na čijem je čelu Sreten Radonjić, utvrdila je da su Zakon o sprečavanju korupcije prekršili i član Savjeta Pomorskog muzeja Crne Gore Slavko Dabinović i član Odbora direktora Instituta za javno zdravlje Nela Eraković, jer nisu dostavili imovinske kartone u zakonskom roku. Kako se navodi u odluci Agencije, Dabinović je u pisanom izjašnjenju pojasnio da je svjestan da je prekršio zakon.

“Dabinović je naveo da shvata prekršaj koji je napravio. On je kazao da propust roka nije bio namjeran i više je, kako navodi, posljedica njegovih godina te obima posla koji trenutno obavlja u Pomorskom muzeju”, navodi se u odluci Agencije.

Kako su naveli u Agenciji i Eraković je kršenje zakona pravdala poslovnim obavezama. Ona je navela da nije namjerno izbjegla zakonsku obavezu.

“Ona je izjavila da je obavezu previdjela usljed povećanog obima posla, te da joj nije bila namjera da je izbjegne. Ovu tvrdnju dokazuje činjenica da je tu obavezu ispunila odmah nakon prijema poziva Agencije 8. juna i pozvala da se ta činjanica uvaži”, navodi se u izvještaju ASK i ističe da opravdanje nije prihvaćeno zbog čega je ocjenjeno da je Eraković prekršila zakon.

Zakonom je predviđeno da funkcioneri, koji u zakonskom roku ne dostave izvještaj o imovini, mogu biti kažnjeni novčanom kaznom od 500 do 2.000 eura.

Bonus video: