Đurović se zahvalio Đukanoviću na ponudi

Izvor Vijesti tvrdi da se Đurović zahvalio Đukanoviću na ponudi da bude član Predsjedništva DPS-a, obrazlažući da to ne može prihvatiti zbog zdravstvenih razloga
58164 pregleda 71 komentar(a)
Dragan Đurović, Foto: Agencija za civilno vazduhoplovstvo
Dragan Đurović, Foto: Agencija za civilno vazduhoplovstvo
Ažurirano: 20.02.2020. 11:19h

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović odbio je ponudu da bude član Predsjedništva DPS-a.

Izvor Vijesti tvrdi da se Đurović zahvalio Đukanoviću na ponudi, obrazlažući da to ne može prihvatiti zbog zdravstvenih razloga.

U Predsjedništvu DPS-a više nema glavnog aktera afere “Koverta”, generalnog sekretara predsjednika države Slavoljuba Stijepovića. Njega je nedavno Specijalno državno tužilaštvo optužilo za pranje novca, odnosno da je dio kriminalne grupe koju je formirao biznismen sa potjernice Duško Knežević.

Savjetnik predsjednika države i lidera DPS Mila Đukanovića, Milan Roćen izabran je za predsjednika Političkog savjeta i automatski je po tom osnovu ostao u Predsjedništvu.

On je drugi predsjednik tog tijela nakon Svetozara Marovića koji nikada nije preuzeo funkciju, jer je u međuvremenu uhapšen pa osuđen zbog korupcije.

Na predlog Đukanovića, Predsjedništvo DPS-a je izabralo Branimira Gvozdenovića za političkog direktora, a poslanika Miloša Nikolića za portparola partije.

Gvozdenović je po funkciji član Predsjedništva, a Nikolić samo prisustvuje sjednicama. Gvozdenović je istu funkciju obavljao 2011.

Nakon partijskog kongresa krajem novembra prošle godine, DPS je juče formalno konstituisao stranačka tijela.

Broj članova Predsjedništva ostao je isti, ali je sastav značajno promijenjen.

U njemu više nijesu ni poslanice Daliborka Pejović, Marta Šćepanović i Marija Ćatović, dekan Medicinskog fakulteta Miodrag Bobo Radunović i direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin.

Pored Đukanovića u Predsjedništvu su i premijer, zamjenik lidera partije Duško Marković, šef poslaničkog kluba Nikola Rakočević, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, direktor Kliničkog centra Jevto Eraković, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, vicepremijer Milutin Simović, poslanica Aleksandra Vuković, ministar odbrane Predrag Bošković, predsjednik Odbora direktora Monteputa Aleksandar Žurić, poslanik i savjetnik predsjednika Petar Ivanović.

Članove tog partijskog tijela, kako propisuje Statut te stranke, predlaže predsjednik. Po funkciji u njemu su i politički direktor partije i predsjednik Političkog savjeta. Sjednica Glavnog odbora počela je sa kašnjenjem zbog partijskog sastanka u vezi sa lokalnim izborima u Tivtu, rečeno je “Vijestima”.

O Zakonu o slobodi vjeroispovijesti partijske kolege izvijestio je vicepremijer Zoran Pažin, koji je i zastupao taj propis u parlamentu.

Bonus video: