Džaković odlučuje o smjeni Vujovića

"Sačekajte da se sjutra završi skupštinska rasprava i vidjećete moju odluku”, kazao je Stevan Džaković juče "Vijestima”...
1 komentar(a)
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.11.2017. 09:03h

Predsjednik Skupštine opštine Budva Đorđije Vujović biće danas smijenjen ako se samo jedan odbornik vladajuće koalicije saglasi sa predlogom opozicionih partija Crnogorske, DPS i SD.

U tom slučaju, po svoj prilici u metropoli crnogorskog turizma biće raspisani novi lokalni izbori. Iz Demokratskog fronta, čiji je Vujović kadar, saopštili su da će eventualno tako odgovoriti ako neko od koalicionih partnera ili ako nezavisni odbornik budu glasali za smjenu šefa lokalnog parlamenta.

Vladajuća koalicija ima 17 odbornika, a opozicija 16. Zato su sve oči uprte u nezavinsog odbornika Stevana Džakovića i vrlo je vjerovatno da će njegov glas presuditi.

Prilikom izbora Vujovića prije deset mjeseci, Džaković je bio uzdržan a za njegov izbor glasala je opozciona Crnogorska.

Džaković je juče “Vijestima” kazao da će se izjasniti nakon rasprave u skupštinskoj sali, ne želeći konkretno da odgovori da li će glasati za smjenu Vujovića.

"Sačekajte da se sjutra završi skupštinska rasprava i vidjećete moju odluku”, kazao je Džaković.

Poznavaoci lokalnih političkih prilika ocjenjuju da vrlo vjerovatno neće svih 12 odborika DPS-a glasati za smjenu Vujovića.

Iz lokalnog odbora SD još ranije su najavili da će to učiniti, obrazlažući da to čine “isključivo zbog lošeg načina upravljanja gradom”.

Tri opoziciona odbornika Crnogorske inicirala su smjenu Vujovića i za to prikupili potpise odbornika DPS.

Crnogorska je inicirala preispitivanje povjerenja Vujovića, nakon što je na jednoj od minulih sjednica nazvao kupljenima sve odbornike koji nijesu došli na zasjedanje, a zbog čega nije bilo kvoruma.

Vujoviću je zamjereno i što je na Vidovdan, u ime Opštine Budva, položio vijenac na kosturnici strijeljanim pripadnicima avnogorskog pokreta u manastiru Podlastva u Lastvi Grbaljskoj.

Vujović je rekao da je vijenac položio za nevino stradale.

Bonus video: