Džaković: Smijeniti Krapovića, na njegovo mjesto postaviti Carevića

Džaković se izvinio građanima Budve jer je, kako kaže pogriješio "kada je podržao sadašnjeg predsjednika Opštine Budva Krapovića da bude izabran na to mjesto"
203 pregleda 17 komentar(a)
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.06.2018. 12:40h

Nezavisni odbornik Stevan Džaković zatražio je da se u roku od sedam dana po hitnom postušku zakaže sjednica loklanog parlamenta na kojoj bi se glasalo o povjerenju aktulenom gradonačekniku Budve Draganu Krapoviću i da se na njegovo mjesto postavi lider budvanskog Demokratskog fronta (DF) Marko Bato Carević.

Džaković koji već pola godine ne želi da daje kvorum aktuelnoj vladajućoj koaliciji, jer ni jedna od njegovih zahtjeva nije ispunjen, navodi da Krapović pola godine nema većinu i da mora da bude smijenjen.

On je kazao da ni u utorak, kada je zakazan nastavak skupštinskog zasijedanja neće dati kvorum, ali ako to neko učini od opozcije ( DPS, Crnogorska ili SD) da će doći na sjednicu, jer ne želi da daje kvorum kako bis e Opš'tina zadužila za šest miiona za projetak WTE otpadne vode.

"Smatram da je previše nepovjerenja i dijametralno suprotnih viđenja za rješavanje problema koji postoje u gradu u okviru vladajuće koalicije i to nije tajna, te zato predlažem sjednicu po hitnom postupku u roku od sedam dana na kojoj bi se raspravljalo o povjerenju predsjedniku Opštine Krapoviću, a da ga Carević zamijeni", kazao je Džaković na konferenciji za novinare.

Džaković se izvinio građanima Budve jer je, kako kaže pogriješio "kada je podržao sadašnjeg predsjednika Opštine Budva Krapovića da bude izabran na to mjesto".

"Izvinjavam vam se zbog toga. Mislio sam mladi su i pošteni istovremeno.Međutim, ispostavilo se da je to što su bez dana iskustva opozicionih boraca formirali opštinsku vlast od njih napravilo političare koji vrše vlast po sistemu copy paste onoga što je DPS radio. I oni su , kao i predsjednik iz redova Demokrata danas, organizovanom medijskom harangom pokušavali da me ućutkaju. Novcem građana, tj. iz budžeta, plaćali su kako tada, tako idanas, pojedine medije sa jasnim zadatkom - iskompromitovati Džakovića", naveo je on.

Poručio je da je bio odbornik koji je u prošlim sazivima postavljao glavu gdje kolege nisu smjele da postave ni nogu.

"Upravo je najviše mojom aktivnošću došlo do raskrinkavanja organizovane kriminalne grupe i njihovog priznanja krivice, što je u krajnjem dovelo smjene DPS vlasti u Budvi. Predsjednik priča o nekakvoj uroti protiv njega koju definiše kao političku korupciju. Nema urote, ja sam odavno sasvim jasno i javno rekao da on više nema većinu u Skupštini. Za njega je to danas korupcija, a nije tako nazivao moju odluku da ga mimo stava partije kojoj sam pripadao i čiji sam predsjednik opštinskog odbora bio, podržim i on bude izabran na mjesto predsjednika Opštine Budva. Učinio sam to protivno interesima političke grupacije kojoj sam pripadao. To sam uradio isključivo da ne bi DPS ponovio izbore, te da bi opozicija formirala vlast. Platio sam tada najveću cijenu u politici. Kako dokazuje gospodin predsjednik da onda nije bilo riječi o korupciji? Da li sam za datu podršku uzeo od njega neke pare, ako jesam neka kaže. Kao tada, i sada bih glasao u interesu Opštine. Ne u interesu neke partije, jer ja sam slobodan čovjek i nemam partiju čija naređenja moram da izvršavam, poput njega", naglaiso je Džaković.

Prema njegovim riječima Krapoviću nije smetalo kada je predsjednik Skupštine Đorđije Vujović izabran glasovima opozicione partije koju sada optužuje da učestvuje u političkoj korupciji.

"D li je i tada bila politička korupcija u pitanju? Što se mene tiče on već pola godine nema većinu da bi bio predsjednik Opštine, ali obraz mu ne smeta da i dalje sjedi na tom mjestu. Do marta ove godine trebalo je da Demokrate predlože izmjenu izbornog zakona, dato obećanje kao uslov za moj prošlogodišnji povratak u Skupštinu prekršeno je. Ni obećanje da će opštinska uprava biti depolitizovana i profesionalizovana nije ispunjeno. Naravno da je i obećanje da neće sarađivati sa DPS prekršeno. Sada kada je potreban kvorum za zaduženje Opštine za šest miliona eura, za WTA, nema gadljivosti na ideju o prisustvu odbornika DPS. Naprotiv, sa ponosom se pominje kako je premijer lično naredio da odbornici DPS prisustvuju sjednici. Nestadoše predsjednikove priče o čistoći obraza, o političkoj korupciji i ostale iz arsenala o čojstvu i junaštvu. Ostade samo nada da će upravo odbornici DPS pomoći da se konačno održi sjednica i time otkloni strah od gubitka vlasti. Podsjetiću da mu je i kvorum za poravnanje sa Gugijem činio DPS. Bez znanja Skupštine, isto kao što je to radio i Marović, a u njeno ime pregovara i potpisuje sporazume poput onog za WTA ili Sea Dance", naglasio je Džaković.

RTV Budva u službi diskreditacije

Ističe da isto kao i u vrijeme prethodne vlasti i sada se lokalni emiter RTV Budva zloupotrebljava.

"Koliko su samo puta prošlog ljeta napravili priloga u cilju moje diskriminacije, podsjetiću vas samo na prilog o ne otvaranju Dnevnog centra zbog ne održavanja sjednice, sve potrebne odluke na tu temu su usvojene a Dnevni centar još nije otvoren. Šta je sada alibi? Ovog proljeća dvije jednosatne emisije su emitovane u kojima za mene nije bilo mjesta, a u kojima sam ocrnjen najviše što se moglo, nije tajna da je to urađeno po nalogu predsjednika Opštine", kazao je Džaković.

Bonus video: