Džudi Rajzing Rajnke nova ambasadorka SAD u Crnoj Gori

Nova ambasadorka je magistrirala javne poslove na Univerzitetu "Princeton"
343 pregleda 6 komentar(a)
Džudi Rajzing Rajnke, Foto: Screenshot (YouTube)
Džudi Rajzing Rajnke, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.07.2018. 17:04h

Nova američka ambasadorka u Crnoj Gori biće Džudi Rajzing Rajnke, upravo je objavila Bijela kuća.

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio je namjeru da imenuje nekoliko ljudi na ključne funkcije u administraciji, među kojima je i Rajnke.

Ona je rođena u Virdžiniji, preko tri decenije je služila u američkoj i inostranoj komercijalnoj službi u sklopu Ministarstva trgovine kao strateg i zagovornik trgovinskih interesa SAD širom svijeta, sa naglaskom na Evropu i jugoistočnu Aziju, objavljeno je iz Bijele kuće.

Od 2013. do 2017. godine, Rajnke je bila zamjenica generalnog direktora Odsjeka za globalna tržišta u Ministarstvu trgovine i kao pomoćnik sekretara i generalnog direktora gotovo dvije godine. U toj ulozi upravljala je programima i resursima od preko 250 miliona dolara sa gotovo 1.600 zaposlenih u SAD i više nego 75 zemalja širom svijeta.

Radila je u šest misija SAD u inostranstvu, uključujući vođenje operacija i velike inostrane trgovinske misije u Indiji, Filipinima i Tajlandu, navodi se na sajtu Bijele kuće.

Rajnke je diplomirala na "Smith" koledžu i magistrirala javne poslove na Univerzitetu "Princeton".

Govori njemački, osnovni francuski, bahasa indonežanski i tajlandski.

Rajnke je mjesto ambasadorke naslijedila od Margaret En Uehare, koja je diplomatsku misiju u Crnoj Gori počela u decembru 2014. godine.

Bonus video: