Ekonomska saradnja Crne Gore i Baden Virtemberga perspektivna

3 komentar(a)
Milo Đukanović, Vinfrid Krečman, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Vinfrid Krečman, Foto: Gov.me
Ažurirano: 11.03.2015. 20:30h

Crna Gora i Baden Virtemberg imaju odličnu perspektivu ekonomske saradnje, saglasili su se crnogorski premijer Milo Đukanović i njegov njemački kolega, Vinfrid Krečman.

Đukanović se tokom posjete Baden Virtembergu, sastao sa Krečmanom, a tokom razgovora je ocijenjeno da ta posjeta predstavlja snažan podsticaj saradnji Crne Gore i te njemačke pokrajine.

"Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Baden Virtemberg imaju odličnu perspektivu ekonomske saradnje, što je potvrđeno i na danas održanom poslovnom forumu, kao i potpisivanjem Sporazuma o namjerama između Crne Gore i Baden Virtemberga, koji će učvrstiti razvoj ekonoske saradnje", navodi se u saopštenju Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Krečman je, kako se navodi, pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla na evropskom putu, ističići snažnu podršku Baden Virtemberga tom strateškom cilju, uz ocjenu da zemlje Evropske unije imaju interes da regionu garantuju evropsku perspektivu.

"Đukanović je zahvalio Krečmanu na srdačnoj dobrodošlici i ukupnoj podršci Njemačke integraciji regiona, uz konstataciju da je budućnost i Crne Gore i regiona u EU, koja je garant njegove stabilnosti i razvoja", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: