Elezagić: SDP Ulcinj nije jednoglasno podržao nikoga

"Na osnovu neskrivenog raspoloženja svih učesnika Konvencije, a pogotovo delegata za VIII Kongres, kandidat Ivan Brajović ima ogromnu podršku ulcinjskih socijaldemokrata"
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2015. 22:15h

Predsjednik kluba odbornika SDP Ulcinj Skender Elezagić demantovao je da je taj odbor podržao kandidaturu Ivana Brajovića za predsjednika partije na predstojećem kongresu.

"Osnovna stvar, Konvencija se nije niti jednom rječju izjašnjavala o podršci kandidatima za Predsjednika partije niti je o tome uopšte raspravljano. Pokušajaj da se javnosti predstavi da je OO SDP Ulcinj nepodjeljeno dao podršku jednom od kandidata predstavlja čistu manipulaciju. Konvencija, koja je sazvana u potpunosti u skladu sa Statutom partije, održana je u demokratskoj atmosferi. Sve odluke, koje su Konvenciji predložili Predsjedništvo I Opštinski Odbor a koje se odnose na delegate za Kongres, predloge za članove Glavnog odbora i predlog za člana Statutarne komisije, usvojene su jednoglasno od strane svih prisutnih delegata", navodi Elezagić.

Da je Opštinski odbor SDP Ulcinja podržao kandidaturu Brajovića je ranije rekao predsjednik Opštinskog odbora SDP Ulcinj Selim Resulbegović.

"Na osnovu neskrivenog raspoloženja svih učesnika Konvencije, a pogotovo delegata za VIII Kongres, kandidat Ivan Brajović ima ogromnu podršku ulcinjskih socijaldemokrata jer je osoba koji garantuje dobre odnose i političku stabilnost partije", kazao je Resulbegović.

Na konvenciji su izabrani delegati za VIII kongres SDP i utvrđena lista za članove GO OO.

Odbor Socijaldemokratske partije gradske opštine Tuzi je na sjednici odbora izabrao Abdulaha Turuskovića, Martina Prenkočaja, Samira Adžovića, Valentina Berišića i Sulejmana Turkovića za delegate za konvenciju SDP-a Glavnog grada.

"Odbor izražava nadu da će u narednom periodu SDP još snažnije istrajavati na borbi za principe koji je čine jedinim političkim subjektom koji je više od dvije decenije na pravoj strani istorije, posvećen borbi za demokratsku, multietničku i evroatlantsku Crnu Goru", navodi se u saopštenju SDP-a gradske opštine Tuzi.

Bonus video: