Ervin Spahić ljutito napustio okrugli sto

Spahić je “Vijestima” rekao da je obavijestio protokol da se tako ne mogu igrati sa njim.
73 pregleda 0 komentar(a)
Javna rasprava, Foto: Luka Zeković
Javna rasprava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.01.2011. 20:31h

Poslanik Socijaldemokratske partije Ervin Spahić je demonstrativno napustio i prije nego je počeo okrugli sto na temu reforma državne uprave.

On je od Skupštine, kao predstavnik parlamenta i predsjednik odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu bio određen da učestvuje na okruglom stolu kojim je rukovodio Ministar Unutrašnjih poslova Ivan Brajović.

Spahić je “Vijestima” kazao da je po ulasku u salu jedna od djevojaka iz protokola Uprave za kadrove “smješten” u prvom redu naspram stola panelista. zatim je došla njena koleginica koja ga je ljubazno zamolila da ustane jer je mjesto rezervisano za sekretara ministartsva unutrašnjih poslova. Onda mu je dodijelila novu stolicu.

Ni na njoj se nije dugo zadržao jer je došao “predstavnik protokola” i obavijestio da ponovo mora da ustane.Ponovo je obaviješten da je i to mjesto “rezervisano” za jednog od diplomata.

Nova “rezervacija” je isprovocirala Spahića koji je nakon toga demonstartivno napustio salu.

On je “Vijestima” rekao da je obavijestio protokol da se tako ne mogu igrati sa njim. Dodaje da ga je jedna od djevojaka u holu zgrade zamolila da prihvati izvinjenje i da se vrati u salu.

“Izvinjenje sam uvažio ali sam joj rekao da se ja više tamo ne vraćam. To samo pokazuje odnos prema parlamentu i poslanicima i izgleda da je važnije da prvi redovi budu rezervisani za policajce iz područnih jedinica i upravnike domova nego za poslanike.

Bonus video: