Etgen: Evropska perspektiva Zapadnog Balkana interes je EU, ne samo regiona

Etgen je istakao da će Luksemburg ohrabriti crnogorski put ka Evropskoj uniji
395 pregleda 0 komentar(a)
Darmanović i Etgen, Foto: Vlada Crne Gore
Darmanović i Etgen, Foto: Vlada Crne Gore

Evropska perspektiva Zapadnog Balkana interes je Evropske unije (EU), ne samo regiona, ocijenio je predsjednik parlamenta Luksemburga, Fernand Etgen.

On se danas sastao sa ministrom vanjskih poslova, Srđanom Darmanovićem i svrnuoo se na partnerstvo Crne Gore i Luksemburga u okviru NATO-a, i prenio interes za snaženje sveukupne bilateralne saradnje, kao i parlamentarnih veza.

Etgen je istakao da će Luksemburg ohrabriti crnogorski put ka Evropskoj uniji , i dodao da evropska perspektiva Zapadnog Balkana interes EU, ne samo Regiona.

Darmanović je tokom razgovora naglasio frekventnost komunikacije, odlične bilateralne odnose dviju država i ukazao na značaj intenziviranja političkih kontakata na visokom nivou.

On se rekao da je zahvalan na kontinuiranoj podršci Luksemburga u ostvarivanju vanjskopolitičkih ciljeva, posebno u kontekstu učlanjenja Crne Gore u NATO i podrške na putu evropske integracije.

„Sagovornici su zajednički ocijenili da evropske integracije nemaju alternativu, te da će Luksemburg ovaj stav promovisati u širim evropskim krugovima“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: