Fejzić: Erdogan dao svijetu lekciju iz demokratije

“Čestitamo turskom narodu na postignutim rezultatima i uspješno održanom referandumu. Turski narod je dao svijetu novu lekciju iz demokratije. To jeste, da jedan lider uz pomoć svoga naroda prevaziđe sve prepreke"
205 pregleda 56 komentar(a)
Rifat Fejzić Erdogan, Foto: Facebook
Rifat Fejzić Erdogan, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.04.2017. 07:07h

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić, čestitao je predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu na rezultatima referenduma na kojem je predsjednik Turske značajno proširio svoja ovlašćenja.

“Čestitamo turskom narodu na postignutim rezultatima i uspješno održanom referandumu. Turski narod je dao svijetu novu lekciju iz demokratije. To jeste, da jedan lider uz pomoć svoga naroda prevaziđe sve prepreke. Izražavam svoju želju da ovaj rezultat bude blagoslovljen i koristan za Tursku, islamski i cijeli svijet“, navodi se u čestitki Fejzića.

Zvaničnici Evropske unije i OEBS-a poručili su da referendum nije zadovoljio evropske standarde, a turska opozicija tražila poništenje glasanja. Podršku reformi Ustava dalo je 51,34 odsto birača, dok je protiv bilo 48,6 odsto njih. Ustavnim promjenama, mjesto premijera biće ukinuto u korist predsednika države, koji će imati šira ovlašćenja.

Fejzić je čestitku uputio i predsjedniku vladajuće AK partije Binaliju Jildirimu i predsjedniku opozicionog Nacionalnog pokreta Devletu Bahčeliju.

Bonus video: