Forum mladih URA Nikšić: DPS-u je sloboda košmar

Kultura i istorija grada pod Trebjesom se uništava time što se heroju grada i simbolu slobodne Crne Gore i antifašističkog svijeta, Ljubu Čupiću dodjeljuje slijepa ulica, kazao je Pavićević
5 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.08.2017. 14:07h

Mirko Pavićević, koordinator Foruma mladih URA Nikšić navodi da je Opština Nikšić odavno na dnu. Kao razloge za takvu tvrdnju navodi da Opštinom rukovodi krnja i nelegitimna vlast, da je dug Opštine skoro 40 miliona eura, da su malverzacije i prevare matrica funkcionisanja lokalne uprave.

Pored svega toga, kako navodi Pavićević, "nazovi lokalna vlast" uništava kulturu i istoriju grada pod Trebjesom time što heroju grada i simbolu slobodne Crne Gore i antifašističkog svijeta, Ljubu Čupiću dodjeljuje slijepu ulicu.

Pavićević naglašava da je svjestan da se DPS ježi od riječi "sloboda" i "postojanost", ali ipak skreće pažnju "lokalnim foteljašima“ na činjenice o Ljubu.

„Draga gospodo 'foteljaši', Ljubo Čupić je heroj, lik i djelo svega časnog i poštenog u Nikšiću, ali i u Crnoj Gori. Svojim riječima i stavom postavio je lokalne izdajice na svoje mjesto, a svojim osmjehom bodrio svoje drugove dok je smrti gledao u lice. A šta vi radite? Po njegovom imenu nazivate slijepu ulicu u naselju Humci. Sramite li se takvog postupka, nazovi gospodo? Pitamo sekretara Sekretarijata za kulturu, da li ga je sramota činjenice da još uvijek ne postoji spomen bista Ljubu Čupiću u našem gradu? Pitamo i gospodina Grbovića, da li ga je sramota proći ulicom Ljuba Čupića?," navdi Pavićević.

On je pozvao nadležne da slijepu ulicu u Humcima preimenuju u Ulicu Demokratske partije socijalista jer bi simbolično odgovarala toj najdestruktivnoj organizaciji u Crnoj Gori koja je za gotovo tri decenije uspjela da uništi sve što valja u Nikšiću i Crnoj Gori.

Pavićević ističe da će Forum mladih Građanskog pokreta URA Nikšić u septembru podnijeti inicijativu za dodjelu imena Ljuba Čupića za jednu od tri glavne saobraćajnice u gradu.

„Ne čudi nas odnos prema Ljubu Čupiću od strane aktuelne vlasti. Ta ideologija je njima strana, sloboda je ono što njima dolazi u košmarima, a nasuprot Ljubu oni se i dalje bave ćeranjem po Crnoj Gori i prebrojavanjem krvnih zrnaca. Ali slobodna i antifašistička Crna Gora nikada nije nestala i na već prvim narednim izborima smjestiće DPS na margine crnogorskog društva, gdje su uvijek i pripadali“, zaključuje Pavićević.

Bonus video: