Front neće nestranačku ličnost za gradonačelnika Nikšića

Pozitivna Crna Gora tražiće da mjesto gradonačelnika Nikšića obavlja nestranačka ličnost
54 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2012. 20:56h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) u Nikšiću Milutin Đukanović ocijenio je neprihvatljivim predlog Pozitivne Crne Gore da mjesto gradonačelnika Nikšića obavlja nestranačka ličnost koju bi predložio DF.

"Dobro se zna da se do sada nikad nije desilo na političkoj sceni Crne Gore da neka politička organizacija, kojoj pripadne da formira vlast, predlaže nestranačku ličnost", kazao je Đukanović za Televiziju Vijesti.

On je podsjetio da prema Dontovom količniku DF-u pripadaju mjesta predsjednika Skupštine i predsjednika Opštine Nikšić, dok treće i četvrto mjesto pripadaju Pozitivnoj i SNP-u, o čemu bi ove dvije partije trebalo da se dogovore.

TV Vijesti, Darko Bulatović

"Na osnovu toga za DF nije prihvatljiva varijanta nestranačke ličnosti", dodao je on.

Funkcioner nikšićkog SNP-a Dragutin Raičević kazao je da je toj partiji neprihvatljivo da jedan politički subjekat kandiduje i predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine:

"Mi ne bismo imali ništa pritiv da DF samo predloži kandidata iz svojih redova za mjesto predsjednika Opštine i podržali bismo ga. Podržali bismo i nestranačku ličnost koju bi oni predložili.”

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević je na svom Fejsbuk profilu napisao da mjesto gradonačelnika Nikšića pripada Novoj srpskoj demokratiji i da će ta partija odrediti ko će biti kandidat.

"Takav je dogovor postignut prije izbora kada se formirala lista”, kazao je Medojević odgovarajući na brojne poruke korisnika te društvene mreže.

Govoreći o pregovorima u Nikšiću, funkcioner DF-a je kazao da je Đukanović kandidat Nove za gradonačelnika.

Medojević poručio da se politički subjekti moraju uozbiljiti, “stvar privesti kraju i krenuti dalje”

U konverzaciji sa korisnicima Fejsbuka on je napisao i da “nije bio problem u himni, nego u odbijanju Pozitivne da se podrže kandidati DF-a za gradonačelnika i predsjednika Skupštine”.

“PzP je glasao za Ustav, himnu i simbole poštujemo, ali je bilo previše da ispunjavamo uslove Pozitivne. a da oni zauzvrat ne garantuju izbor gradonačelnika”, kazao je Medojević.

On je poručio da se politički subjekti moraju uozbiljiti, “stvar privesti kraju i krenuti dalje”.

“Kada se dogovori ono što je suština, a to je raspodjela funkcija i prioriteti u radu lokalne vlasti, isticanje simbola, emitovanje himne i slično su stvar dogovora unutar koalicije i tu neće biti problema”, zaključio je Medojević.

Galerija

Bonus video: