Garčević: Dolazak predstavnika NATO-a od izuzetnog značaja

"Sigurno je da će ono što su utisci i njihove sugestije, ocjene i preporuke koje budu ponijeli odavde uticati umnogome i na odluku ministara o tome da li će pozvati Crnu Goru u članstvo", poručio je Garčević
53 pregleda 10 komentar(a)
Vesko Garčević, Foto: Vlada Crne Gore
Vesko Garčević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 13.10.2015. 20:04h

Dolazak predstavnika NATO-a, na čelu sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom, sjutra u Crnu Goru od izuzetnog je političkog značaja, ako ne i najvažnija posjeta ove godine, ocijenio je nacionalni koordinator za NATO, Vesko Garčević.

"Posjeta Sjevernoatlanskog savjeta NATO-a (NAC) ima izuzetan politički i drugi značaj za Crnu Goru. Mi ne možemo očekivati da se odluka o pozivu donese dok su oni u Crnoj Gori, oni su ovdje da vide šta je urađeno", kazao je on za Televiziju Crne Gore.

Garčević je objasnio da NAC dolazi da bi još jednom sagledao šta se i koliko učinilo, gdje se Crna Gora nalazi i da li još nešto i kako može biti učinjeno u narednom periodu.

On je ukazao da će nakon toga odlučiti o Crnoj Gori, na višem nivou.

"Ali sigurno je da će ono što su utisci i njihove sugestije, ocjene i preporuke koje budu ponijeli odavde uticati umnogome i na odluku ministara o tome da li će pozvati Crnu Goru u članstvo", poručio je Garčević.

Bonus video: