Gaši: Optužbe PZP-a su klasična laž

"Smatram da se tamo nekoj Branki Bošnjak ne moraju dopadati pripadnici naše zajednice i njihova boja kože, ali očekujem da pokaže minimum poštovanja"
283 pregleda 27 komentar(a)
Isen Gaši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Isen Gaši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.02.2014. 19:32h

Predsjednik Romskog savjeta Crne Gore, Isen Gaši, okarakterisao je tvrdnju PZP kao "klasičnu laž" koja ima za cilj da diskredituje njega lično i zajednicu koj pripada.

Predsjednica kluba odbornika PzP Branka Bošnjak ustvrdila je da je Gaši u u kešu dobio 45.000 eura, iako ima kuću, jer “ tjera Rome da glasaju za DPS”.

Reagovanje gašija prenosimo u cjelosti:

"Zbog ukupne crnogorske javnosti osjećam veliku potrebu da kao čovjek, pripadnik romske populacije i predsjednik Romskog savjeta Crne Gore najoštrije osudim krajnje netačne i nedobronamjerne navode koji su od strane Pokreta za promjene plasirani u medijima, a vežu se za moje ime i etničku grupu kojoj pripadam.

Očigledno je da se nastavlja kontinuitet laži koje već dugi niz godina politički sračunato iznose predstavnici Pokreta za promjene sa ciljem da diskredituju mene lično i populaciju kojoj pripadam, direktno utičući na stvaranje negativne percepcije Roma u očima domaće javnosti.

Želim da podsjetim javnost da sam na identične navode i teške lažne optužbe koje je u intervjuu TV Elmag nekoliko godina unazad uputio lider Pokreta za promjene, govoreći da je čitava romska populacija u glavnom gradu povezana sa italijanskom mafijom, kriminalcima i trafikingom, već reagovao u namjeri da zaštitim časne ljude koji Medojeviću i njegovim kolegama očigledno smetaju jer ne podržavaju političku opciju koju on zastupa.

Vodeći se principom da više puta ponovljena laž postaje istina, Branka Bošnjak je, po nalogu svojih političkih mentora, još jednom pokušala obmanuti javnost stavljajući moje ime u kontekst organizovanja distribucije narkotika, prostitucije i prosjačenja na teritoriji Podgorice. I ovom prilikom naglašavam da se radi o istom scenariju, samo izmijenjenom glavnom liku koju su za tu svrhu odabrali režiseri ove medijske propagande.

Ponavljam ovom prilikom da je sve što ste u Pokretu za promjene dosad saopštili klasična laž! Prijavite nadležnim organima to što imate i u šta sumnjate, uradite konačno nešto konkretno, nemojte samo da prosipate laži. Vi bolje od mene znate da prikrivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo. Prekinite konačno s ovom farsom.

Smatram da se tamo nekoj Branki Bošnjak ne moraju dopadati pripadnici naše zajednice i njihova boja kože, ali očekujem da pokaže minimum poštovanja prema etničkoj grupi kojoj pripadam jer je nedopustivo da jedna parlamentarna stranka poput PzP-a getoizira čitave etničke grupe i označava kao kriminalce i trgovce ljudima.

Zbog toga pozivam sve domaće i međunarodne organizacije i institucije, koje se bave zaštitom ljudskih i manjinskih prava, da dignu glas protiv ovakvih poruka koje šalje Pokret za promjene i pruže podršku Romima kao manjinskoj etničkoj grupi koja ulaže napore da ravnopravno participira u društvenom životu Crne Gore!", zaključio je Gaši.

Bonus video: