Gazui: Junski rok za pregovore bi mogao da se prolongira

Prema njenim riječima, Evropu će do juna najviše interesovati kako napredujemo u borbi protiv organizovanog kriminala
0 komentar(a)
Dominik Gazui, Foto: Luka Zeković
Dominik Gazui, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.12.2011. 15:02h

Junski rok za početak pregovora Crne Gore i Evropske unije (EU) mogao bi da se prolongira zbog problema unutar zemalja članica, kazala je ambasador Francuske u Podgorici, Dominik Gazui.Gazui je, gostujući emisiji "EU je tu" radija Antena M, kazala da će Evropa do juna pomno pratiti rezultate Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije ali i transparentost rada pravosuđa.„Odluka Evropskog savjeta od 9. decembra je jasna – Evropa je zadovoljna onim što je Crna Gora do sada postigla ali do juna traži još više konkretnih rezultata“, kazala je Gazui.

Evropa je zadovoljna onim što je Crna Gora do sada postigla ali do juna traži još više konkretnih rezultata

Ona je naglasila da EU trenutno brine brigu oko problema poput teške ekonomske situacije u zemljama članicama, izbornih rezultata u zapadnoj Evropi, ali i komplikovane situacije sa dobijanjem statusa kandidata Srbije.Sve to bi, navodi Gazui, moglo da dovede do prolongiranja roka za crnogorski početak pregovora“To su možda one stvari koje bi mogle dovesti do nekog prolongiranja. Ono što nama ostaje ovdje je da radimo. Crnogorci, ambasadori, i EU zajedno“, dodala je ona.

"Ono što nama ostaje ovdje je da radimo. Crnogorci, ambasadori, i EU zajedno“

Prema njenim riječima, Evropu će do juna najviše interesovati kako napredujemo u borbi protiv organizovanog kriminala.„EU ima najviše očekivanja u pogledu poglavlja 23 i 24, a to su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, transparentnost u pravosuđu kao i na rad i slobodu medija“, rekla je Gazui

Bonus video: