Glavni odbor DPS: Izborni rezultati su završni udarac destruktivnosti političke konkurencije

Na sjednici su analizirani rezultati oba izborna procesa i konstatovano je da oni potvrđuju nadmoć izbornih programa DPS-a, povjerenje koje građani ukazuju ukupnoj politici te partije, superiornost vršilaca najviših državnih i lokalnih funkcija, kao i ukupan odnos crnogorske javnosti prema dosadašnjim ostvarenim rezultatima državne politike koju domintantno kreira DPS
64 pregleda 7 komentar(a)
DPS, Glavni odbor, Foto: DPS
DPS, Glavni odbor, Foto: DPS
Ažurirano: 06.06.2018. 18:56h

Pred Crnom Gorom je nova faza ekonomskog i demokratskog napretka, koja će obezbijediti bržu i efikasniju realiziju izbornih programa, čiji je zajednički prioritet viši kvalitet života svih građana, konstatovano je na sjednici Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Glavni odbor DPS ocijenio je da izborni rezultati na predsjedničkim i lokalnim izborima predstavljaju konačnu i ubjedljivu pobjedu opredijeljenosti građana za evroatlantske i evropske vrijednosti i dalji put Crne Gore ka EU, uz očekivanje da je to i završni udarac destruktivnosti političke konkurencije, nakon dvije decenije njihovog bezuspješnog otpora strateškim državnim prioritetima.

“Dostizanju tog cilja najveći doprinos treba da daju nove mlade snage na lokalnom i državnom nivou, kojima je značajno obogaćena kadrovska struktura DPS u proteklom izbornom ciklusu”, saopšteno je nakon sjednice Glavnog odbora.

Glavni odbor DPS-a izkazao zadovoljstvo velikim izbornim pobjedama na predsjedničkim i lokalnim izborima, 15. aprila, odnosno 27. maja.

Na sjednici su analizirani rezultati oba izborna procesa i konstatovano je da oni potvrđuju nadmoć izbornih programa DPS-a, povjerenje koje građani ukazuju ukupnoj politici te partije, superiornost vršilaca najviših državnih i lokalnih funkcija, kao i ukupan odnos crnogorske javnosti prema dosadašnjim ostvarenim rezultatima državne politike koju domintantno kreira DPS.

“Izražena je spremnost DPS za saradnju sa političkim partijama koje dijele temeljna politička opredjeljenja i koje su spremne da preuzmu odgovornost i svoje potencijale stave u fukciju daljeg ubrzanog napretka na lokalnom i državnom nivou”, navodi se u saopštenju.

Glavni odbor se zahvalio svim članovima, aktivistima, volonterima, simpatizerima i glasačima DPS za izuzetno zalaganje koje su pokazali tokom izbornih procesa i doprinos koji su dali ubjedljivim pobjedama partije, kao i svim građanima koji su svojim učešćem na izborima doprinijeli daljem demokratskom razvoju Crne Gore.

Bonus video: