Glavnom pregovaraču sa EU plata kao ministrima

Vlada parlamentu predložila izmjene i dopune Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru
1 komentar(a)
Aleksandar Drljević, Foto: Vlada Crne Gore
Aleksandar Drljević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.06.2018. 18:09h

Glavni pregovarač sa Evropskom unijom (EU) Aleksandar Drljević imaće platu od oko 1.350 eura, što znači da će zarađivati mjesečno na nivou ministara.

Prema Predlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji je trenutno u skupštinskoj proceduri, glavnom pregovaraču sa EU za platu je određen koeficijent od 22,48, čime je po mjesečnim primanjima ta funkcija svrstana u grupu poslova B, u kojoj se nalaze i ministri u Vladi Duška Markovića.

U toj grupi zarada, sa koeficijentom 22,48 su i poslanici u parlamentu, sudije Vrhovnog suda, sudije Ustavnog suda, državni tužioci, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik sudskog savjeta Mladen Vukčević, članovi Senata Državne revizorske institucije (DRI) i zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković.

Drljević će tako, ukoliko se u parlamentu usvoje predložene izmjene zakona, imati oko 310 eura manju platu od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji ima najveći koeficijent za zaradu - 27,67.

Drljević će imati oko 206 eura manju platu od premijera, predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i predsjednika Ustavnog suda Dragoljuba Draškovića koji se nalaze u grupi A, ali sa manjim koeficijentom od 25,95.

Drljević će zarađivati više od direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), predsjednika Apelacionog suda, predsjednika Upravnog suda, te sudija u Višem sudu.

Bonus video: