Golubović ponovo pao na testu za šefa katastra

Kao bivši funkcioner, Golubović je još na platnom spisku Opštine Berane sa zaradom koja premašuje 1000 eura
7 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Savo Prelević
Vuka Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2015. 19:25h

Bivši gradonačelnik Berana Vuka Golubović pao je po drugi put na testiranju za načelnika katastra u Beranama, saznaju “Vijesti”.

Oglas je bio raspisan u decembru prošle godine, testiranje 9. marta ove godine, ali Golubović na njemu nije dobio potreban broj poena.

Prema podacima "Vijesti", on još prima platu u Opštini Berane kao bivši predsjednik. Zarada premašuje 1.000 eura i veća je od one koju ima njegov nasljednik Dragoslav Šćekić.

Pošto po zakonu kao bivši funkcioner ima pravo na primanje od godinu dana po isteku mandata, funkcioner DPS-a bi već od narednog mjeseca mogao ostati bez prinadležnosti.

Pouzdan izvor “Vijesti” tvrdi i da je njegovo konkurisanje za načelnika katastra, gdje je pokušao da obezbijedi zaradu, bilo pod čudnim okolnostima. Oglas je naime bio interan, pa je zanimljivo kako se Golubović javio na njega pošto nije službenik Uprave za nekretnine, koja ga je raspisala.

Jer, prema pravilima prvi oglas koji se raspisuje je interni za Upravu, a drugi je za službenike Ministarstva finansija u čijem je ona okviru. Tek treći put oglas bi trebalo da bude javan i dostupan Goluboviću, objasnio je “Vijestima” jedan od izvora.

Na prvom oglasu za načelnika katastra javio se i bivši V. D. načelnika Momčilo Saičić, koji ovaj put međutim nije okušavao sreću. Beranskim katastrom rukovodi Sead Adrović, takođe vršilac dužnosti.

U Golubovićevoj biografiji objavljenoj na sajtu DPS-a piše da je Pravni fakultet završio Skoplju i da je magistar pravnih nauka. U oglasu za načelnika katastra je tražen pravnik ili geodeta, sa petogodišnjim radnim iskustvom.

Vuka Golubović sinoć nije odgovarao na pozive i poruke “Vijesti” na telefonski broj dostupan redakciji. On je ranije bio savjetnik u Upravi prihoda, odnosno Poreskoj upravi, kao i njen šef u Beranama.

Bonus video: