Gospić: Neosnovane optužbe Strunjaša u susret izborima

Direktor Vodovoda ističe da su nabavke obavljane u skladu sa Zakonom - preko tendera ili neposrednom pogodbom
274 pregleda 0 komentar(a)
Čedo Gospić, Foto: Privatna arhiva
Čedo Gospić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.02.2018. 16:27h

Direktor pljevaljskog Vodovoda Čedo Gospić (DPS) odbacio je kao neosnovane i tendencione tvrdnje odbornika DF-a Bojana Strunjaša, koji je prekjuče protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog navodne zloupotrebe službenog položaja prilikom nabavke, mašina, alata i opreme.

Strunjaš tvrdi da je Gospić mašine alat i opremu nabavljao po nerealnim cijenama preko fime MISS compani iz Mojkovca čime je sebi i toj firmi pribavio korist u uznosu od oko 60.000 eura.

Gospić ističe da su nabavke obavljane u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, bilo putem tendera ili neposrednom pogodbom.

"Na osnovu Zakona o javnim nabavkama DOO 'Vodovod' Pljevlja je 31. 7. 2017. godine objavio na portalu javnih nabavki tendersku dokumentaciju za otvoreni postupak javne nabavke 10/2017, građevinske mašine (rovokopač - utovarivač) i priključaka za istu: kašika - mješalica za beton i hidraulični čekić. U ostavljenom roku dva ponuđača su dostavila svoju ponudu od kojih je jedna bila ispravna u skladu sa traženom dokumentacijom iz javnog poziva tako da je komisija Vodovoda izabrala ovu ponudu u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama”.

Gospić tvrdi da je HTZ oprema nabavljena na zahtjev Sektora za operativno-tehničke poslove i da je glavni kriterijum bio kvalitet na kojem su insistirali šefovi službi.

"Oprema se nabavljala od brojnih dobavljača, a najviše od renomirane firme 'MISS company' d.o.o. Mojkovac koja je blagovremeno isporučivala robu... Na identičan način vršena je nabavka i ostale opreme kao i vodovodnog i kanalizacionog materijala. Ističem da je nabavka vršena na javan i transparentan način u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, što je i revizor u svojim dosadašnjim izvještajima utvrdio. Uspješnost i zakonitost poslovanja Društva potvrdio je izvještaj revizora bez ijedne primjedbe...”

On je optužio Strunjaša da se stavio u ulogu glasnogovornika bivšeg izvršnog direktora Vodovoda Milana Lekića.

"Imenovanjem na funkciju izvršnog direktora 'Vodovoda' zatekao sam katastrofalno stanje sa gubitkom od 520.000 eura i viškom radne snage, gdje je bivši direktor primio za jedam mjesec 40 radnika sa izmišljenim radnim mjestima. Novi menadžment Društva preduzeo je niz mjera i aktivnosti kako bi sanirao stanje, što daje rezultate”.

Gospić je ocijenio da su navodi Strunjaša politički motivisani u susret predsjedničkim i lokalnim izborima, kroz napad na jedno od najboljih lokalnih preduzeća u Pljevljima.

Bonus video: