GP Nova ljevica: Demontirati kompletni kriminalni sistem

U tom pokretu smatraju da sve opozicione partije, pokreti, grupe, pojedinci i slobodni građani treba da se ujedine i krenu u "oslobađanje države"
2333 pregleda 2 komentar(a)
GP Nova ljevica, Foto: GP Nova ljevica
GP Nova ljevica, Foto: GP Nova ljevica

Građanski pokret Nova ljevica podržava građanske proteste i daće svoj puni doprinos njihovom omasovljavanju i uspješnoj realizaciji, koja će rezultirati ispunjavanju postavljenih ciljeva i zahtjeva, saopštio je predsjednik GP Nova ljevica, Saša Mijović.

Kako je kazao, članovi i aktivisti tog pokreta su već uveliko angažovani na promociji i animiranju građana kako bi protest dobio zamah i masovnost koja je potrebna da, kako je rekao, pokrene toliko željene promjene.

"Zato pozivamo sve naše simpatizere i građane da se u subotu u 18:00 ispred tužilaštva pridruže protestu građana – Odupri se – 97000. Kao što smo već ranije saopštavali, ističemo da je nakon 30 godina pljačke, kriminala, uništavanja države i građana došao trenutak za smjenu ove vlasti, oslobođenje naroda od kriminalaca, modernih robovlasnika i haračlija", rekao je Mijović.

U GP Nova ljevica, dodaje, smatraju da sve opozicione partije, pokreti, grupe, pojedinci i slobodni građani treba da se ujedine i zajednički krenu u "oslobađanje države jer jedino zajednički možemo to da uradimo".

"Prije svih smatramo da opozicione partije imaju najveću odgovornost i obavezu da svu svoju infrastrukturu stave u službu uspjeha protesta, obezbjeđivanjem neophodne logistike i pomoći koja je potrebna. Svoje nesuglasice da ostave po strani i ujedine se oko opšteg interesa, interesa svih građana, smjene ovog režima," navodi Mijović.

U GP Nova ljevica očekuju da se u budućem periodu zahtjevi organizatora protesta prošire i obuhvate traženje ostavki rukovodilaca svih institucija koje su, kako ocjenjuju u tom pokretu, ključne za održavanje "ovog korumpiranog sistema".

"GP Nova ljevica želi demontažu kompletnog kriminalnog sistema, a ne samo pojednačnih njihovih djelova ili pojedinaca iz njih. U tom cilju se nadamo da niko neće zloupotrijebiti ovo narodno nezadovoljstvo i bunt i iskoristiti ih za svoje partikularne interese, a koji bi opet bili na štetu građana", zaključio je Mijović.

Bonus video: