Građani postavili skoro 100 pitanja poslanicima, odgovorili Konjević, Milić, Ivanović Popović i Rudović

MANS će, kako su najavili, u narednom periodu redovno informisati javnost o tome koji poslanici redovno ili manje ažurno odgovaraju na pitanja građana
1285 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjegt zasijedanja Skupštine Crne Gore, Foto: Screenshot
Sa današnjegt zasijedanja Skupštine Crne Gore, Foto: Screenshot
Ažurirano: 23.07.2019. 13:37h

U prvoj sedmici od kada je aktivirana nova mobilna aplikacija MANS-a “Pitajte poslanike” građani su svojim predstavnicima u Skupštini Crne Gore uputili gotovo 100 pitanja.

Kako je saopšteno iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) taj podatak dodatno potvrđuje opravdanost uspostavljanja ovakvog načina komunikacije između građana i poslanika.

"Ovi podaci posebno ohrabruju kada se uzme u obzir negativna kampanja pojedinih poslanika kojima će ipak trebati dodatno vrijeme da shvate da komunikacija sa građanima nešto što je potpuno normalno i poželjno ukoliko žele da se ozbiljno bave politikom. Tokom prethodnih sedam dana najviše pitanja je dobila Draginja Vuksanović (6 pitanja), zatim Raško Konjević i Aleksandar Damjanović koji su dobili po pet pitanja", saopšteno je iz MANS-a.

Po tri pitanja su dobili poslanici Petar Ivanović, Obrad Stanišić, Branka Bošnjak, Branko Radulović, Ljiljana Đurašković, Strahinja Bulajić, Aleksa Bečić, Srđan Milić, Neđeljko Rudovići Andrija Popović. Ostali poslanici su dobili po dva ili manje pitanja.

"Kada su u pitanju odgovori građanima, najažurniji u prethodnoj sedmici su bili Raško Konjević i Srđan Milić, te poslacini vladajuće koalicije Petar Ivanović i Andrija Popović, kao i poslanik Neđeljko Rudović. Smatramo da prvi rezultati korišćenja ovog servisa pokazuju da postoji potreba za intezivnijom komunikacijom između poslanika i građana, te da će građani nastaviti da je koriste u narednom periodu još aktivnije, kako samu mobilnu aplikaciju, tako i formu koja postoji na internet stranici MANS-a".

MANS će, kako su najavili, u narednom periodu redovno informisati javnost o tome koliko građani koriste aplikaciju, koje su teme koje najviše interesuju građane, te koji poslanici redovno ili manje ažurno odgovaraju na pitanja građana.

Mobilna aplikaciju „Pitajte poslanike“ može se preuzeti sa Google Play Store-a, a pitanje za poslanike može se poslati i preko sajta MANS-a.

Bonus video: