Građanski savez prijavio Popovića: Zloupotreba službenog položaja

Predsjednik Radomir Glendža saopštio je da se Popović nije oglasio ni nakon mjesec dana, što doživljavaju kao nezainteresovanost ili zataškavanje
58 pregleda 1 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.05.2016. 14:39h

Nevladino udruženje Budvanski građanski savez podnijelo je juče Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Budva Srđe Popovića, jer se oglušio da smijeni rukovodstvo preduzeća “Parking servis” koje sumnjiče za višegodišnje loše poslovanje i malverzacije.

Predsjednik Radomir Glendža saopštio je da se Popović nije oglasio ni nakon mjesec dana, što doživljavaju kao nezainteresovanost ili zataškavanje.

“Što navodi na eventualnu zloupotrebu službenog položaja Popovića. Opština kao osnivač javnih preduzeća pokazuje potpunu odsutnost odgovornosti da se zaustavi višegodišnje propadanje 'Parking servisa'. Kako rukovodeći kadar u preduzeću nije promijenjen u posljednjih 10 godina, a poslovni rezultati po raznim osnovama bilježe minuse od stotine hiljada eura, to pokazuje svu dugogodišnju praksu vladajuće budvanske elite, koja osim zaštite partijskih drugova, nema na umu nikakvu konkretnu aktivnost da se takvo stanje promijeni...”, kazao je Glendža na konferenciji za novinare.

On je ocijenio da je očigledno da se od javnog napravilo privatno preduzeće.

“Svi pozivi da se oformi nezavisna opštinska komisija ili pozove Državna revizorska institucija i utvrdi cjelokupno poslovanje, nijesu naišli na pozitivnu reakciju od onih koji su sami trebali to inicirati na osnovu funkcija koje pokrivaju”.

Glendža je istakao da nema odgovora od rukovodstva Opštine ni kada je riječ, o kako je rekao, milionskoj pronevjeri oko izgradnje garaže u Rafailovićima.

“Popović je ko odbornik tokom skupštinskih zasjedanja 2014. i 2015. mogao da čuje o svima malverzacijama u 'Parking servisu'. Najblaže rečeno, žalosno je i to da je 2015. Popović dao odbornički glas da (Dragan) Liješević dobije novi četvorogodišnji mandat, da i dalje vodi preduzeće, koje je monopolista u izdavanju parking prostora u metropoli turizma”.

Glendža tvrdi da je “Parking servis”, zbog nestručnosti ili korupcije i raznih malverzacija, danas jedno opljačkano preduzeće.

“Tužioci bi imali mnogo manje posla, da su određeni funkcioneri sami ispitivali i sankcionisali veliki broj zloupotreba u skladu sa službenim ovlašćenjima, preduzimali mjere i time sprečavali pojedince u njihovim nezakonitim radnjama. Zato pozivamo Specijalno tužilaštvo da ovu krivičnu prijavu što prije razmotri i utvrdite eventualnu odgovornost, kako predsjednika Opštine Popovića, tako i ostalih aktera koji su po službenoj dužnosti, svojim činjenjem ili nečinjenjem, doprinijeli da opštinsko preduzeće dugi niz godina posluje negativno, a da njime nastavlja da upravlja isti kadar”.

Bonus video: