Građanski savez za promjene: Nakon Podgorice talas promjena zapljusnuće čitavu Crnu Goru

"Ubijeđen sam da će Građanski savez za promjene, kao grupacija ozbiljnih ljudi, koji politiku vide kao djelatnost usmjerenu ka opštem dobru, dati poseban ton nastojanju da se izgradi skladna vlast", poručio je Lekić
19 komentar(a)
Građanski savez za promjene, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Građanski savez za promjene, Foto: Građanski savez za promjene Podgorica
Ažurirano: 19.05.2018. 09:15h

Nakon 27. maja i pobjede u Podgorici, talas građanskih političkih promjena zapljusnuće čitavu Crnu Goru, poručeno je sa tribine Građanskog saveza za promjene (SDP-Demos-slobodni građani) u Tološima.

Kandidat za odbornika Budimir Mugoša napomenuo je da bi, umjesto o politici, radije govorio o tome kako proizvesti dobar sir, pršut ili med.

"Ali nam ne daju da se bavimo onim što znamo i od čega možemo da živimo. To znači da imamo mogućnost da ćutimo, da se odselimo, ili da se borimo. Ja sam odabrao da se borim", naglasio je Mugoša.

Pozvao je građane da 27. maja podrže Građanski savez za promjene, jer su promjene nužne i jedino one "ostavljaju šansu da živimo u ovom gradu".

Kandidatkinja za odbornicu Tina Raičević istakla je da joj je čast što je glas slobodnih građana i građanki u Podgorici.

Smatra da svi imamo obavezu prema djeci i njihovoj budućnosti - obavezu da ne ćutimo, odnosno obavezu "da se borimo i da u toj borbi pobijedimo".

"Građanski savez za promjene će od 27. maja preuzeti odgovornost u upravljanju Podgoricom tako da vječite teme više ne budu prebukirani vrtići, nezadovolji prosvjetni radnici, nezadovoljni zdravstveni radnici koji odlaze iz naše zemlje, saobraćajni kolaps, pljačkaške legalizacije... Zadatak svih nas je da na izborima 27. maja započnemo promjene. Podgorica je naš glavni grad. Znam da će promjene krenuti baš odavde”, poručila je Raičevićeva.

Nosilac liste Građanskog saveza za promjene Ivan Vujović je naglasio da se ljudi razlikuju po osjećaju stida. Upitao je "DPS patriote" da li se stide zbog svih deportovanih i proćeranih, srebreničkih i ostalih jugoslovenskih majki, prebijanih liberala, ratne i poratne pohare i trodecenijske pljačke.

"Stidite li se svih vaših milijardi dok narod gladuje, vaših jahti i vila dok crnogorska mladost odlazi, vaših kriminalnih klanova od kojih stradaju nevini građani? Stidite li se otjeranih ljekara, stidite li se prebijanih novinara koje nazivate fašistima. Bojim se da ne, jer ste vi osjećaj stida odavno izgubili. Pojela ga je vaša pohlepa", naveo je Vujović pozivajući građane da 27. maja masovno izađu i glasaju broj 3 i Građanski savez za promjene.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić istakao je važnost Podgorice u kontekstu ukupnih promjena u državi.

"Ubijeđen sam da će Građanski savez za promjene, kao grupacija ozbiljnih ljudi, koji politiku vide kao djelatnost usmjerenu ka opštem dobru, dati poseban ton nastojanju da se izgradi skladna vlast", poručio je Lekić.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić saopštio je da obnovom nezavisnosti nije vraćena sloboda građanima, odnosno da država ne pripada svima.

"Upravo to je borba u Podgorici. Borba da sloboda bude i na ulicama i u medijima i u vrtićima, a da zaposlenje ne bude poniženje. Neka vam je srećan 21. maj, kao dan poziva na borbu do konačne slobode", poručio je Krivokapić.

Bonus video: