Građanski: Sve opozicione partije da podrže Bojanića, društveni interes ispred partijskog

Građanski je podsjetio da je opozicioni i građanski karakter Mladena Bojanića neosporan, što je dokazao svojim dosadašnjim političkim djelovanjem
0 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.03.2018. 21:40h

Opoziciono biračko tijelo čvrsto i nepokolebljivo ujedinjeno je u jednoj stvari: riješenosti da na miran i demokratski način, radi opšteg dobra, izdjejstvuje promjenu jedine nepromijenjene vlasti u Evropi. Ta riješenost nadilazi sve ideološke, partijske, nacionalne i druge razlike, i zahtijeva njihovo prevazilaženje u opštem interesu Crne Gore, navodi se u otvorenom pismu grupe Građanski.

“Četiri opoziciona subjekta, koji predstavljaju glavninu opozicionih birača, stali su iza jednog predsjedničkog kandidata - Mladena Bojanića. Nepartijskog, istinski građanskog kandidata. Podsjećamo da je grupa Građanski Mladena Bojanića predložila kao potencijalnog kandidata i prije nego su ga partije razmatrale, upravo zbog njegovog nesumnjivog opozicionog kredibiliteta i odbijanja da se svrstava i na koju od isključivih podjela kojima je režim dosad manipulisao radi očuvanja vlasti”, ukazuje se u otvorenom pismu.

Građanski je podsjetio da je opozicioni i građanski karakter Mladena Bojanića neosporan, što je dokazao svojim dosadašnjim političkim djelovanjem. Građanski ukazuje da se dovođenjem ove činjenice u pitanje partijski interes stavlja se ispred opšteg.

“Smjena vlasti, održavanje slobodnih i fer izbora i pozivanje režima na odgovornost mora biti prioritet. Nadstranački karakter Mladena Bojanića kao kandidata daje mogućnost konačnog jedinstva opozicije i odbacivanje partijskih i ličnih interes”, zaključuje se u otvorenom pismu.

Grupa #Građanski je neformalno udruženje intelektualaca/ki i istaknutih građanskih aktivista/kinja u Crnoj Gori, koje je nastalo krajem 2015. godine. Tada su predstavnici grupe #Građanski pozvali crnogorsku javnost da potpiše “Protestni memorandum“, koji je podržalo skoro 500 intelektualaca/ki, književnika/ci, novinara/ki, političara/ki, profesora/ki i drugih istaknutih građana/ki.

Bonus video: