Grbović: Naša generacija na čelu sa Đukanovićem, vječno završila priču o nezavisnosti

Prema njegovim riječima, sudbina Crne Gore je u rukama njenih građana koji joj, čuvajući svoj identitet, moraju obezbijediti sigurno mjesto na karti ujedinjene Evrope
52 pregleda 14 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.05.2016. 08:57h

Crna Gora treba da bude dio Evropske i Nato zajednice, da ojača svoju demokratiju, institucije, bezbjednost i osnaži sopstvene ekonomske kapacitete, ocijenio je predsjednik nikšićke opštine Veselin Grbović.

Govoreći na svečanosti u Nikšiću povodom desetogodišnjice od obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti Crne Gore, Grbović je kazao da „sjećanje na referendum iz 2006.godine ispunjava ponosom i posebnim emocijama“.

"To je bio dan kada je krunisana istorijska borba Crne Gore za svoju slobodu i nezavisnost. A, trajalo je dugo i predugo. Od nezavisne države Duklje, Vojisavljevića, Balšića, Crnojevića, Petrovića, da bi naša generacija na čelu sa Milom Đukanovićem, nadam se, vječno završila priču o nezavisnosti i državnosti Crne Gore", rekao je Grbović.

On je ukazao da je „posebno važno što se mirnim putem, olovkom i srcem 21.maja 2006.godine reklo „DA“ obnovi svoje nezavisnosti“.

"Zbog toga je 21. maj datum koji podsjeća i obavezuje. Podsjeća na ostvareno, na istorijsku lekciju da se jednom izgubljeno teško vraća i obavezuje da čuvamo ono što smo teško ostvarili", rekao je Grbović.

Prema njegovim riječima, sudbina Crne Gore je u rukama njenih građana koji joj, čuvajući svoj identitet, moraju obezbijediti sigurno mjesto na karti ujedinjene Evrope.

"Pri tome, treba čuvati dobre odnose sa zemljama i narodima koji nijesu dio Evropske Unije. Samo tako našoj zemlji osiguraćemo svijetlu budućnost", kazao je Grbović.

Bonus video: