Gregović: Širite laži zbog političkih poena

“Nije tačno da se 'toliki novac' nenamjenski trošio. Bilo bi korektno da saopštite gdje i zašto”, piše u reagovanju...
173 pregleda 39 komentar(a)
Voda, Foto: Weneedfun.com
Voda, Foto: Weneedfun.com
Ažurirano: 26.02.2016. 20:32h

Šef Odbora direktora budvanskog Vodovoda Rade Gregović nazvao je lažima tvrdnje odbornika DF Đorđa Vujovića o nenamjenskom trošnju novca u tom preduzeću.

On je reagovao na tekst sa konferencije za novinare, tokom koje je Vujović rekao da je gotovo četiri miliona eura dobiti otišlo na plate glomazne administracije Vodovoda, u kojem, između ostalog, rade šest direktora, njihovih pet savjetnika i 54 rukovodioca...

“Ne priliči nijednoj političkoj stranci, čak i kada je opoziciona, da se služi neistinama i insinuacijama ili, da bude bolje razumljivo, čistim lažima, a sve zarad jeftinih političkih poena i profita, čije će vrijednosne sudove najbolje cijeniti građani Budve. G. Vujoviću, pošto ste se obratili isključivo meni kao predsjedniku Odbora koji ovim društvom upravlja od 25. maja 2015. godine, saopštavam vam da moju pažnju vaše saopštenje ne bi zavrijedilo da ga nijesu prenijeli pojedini mediji, jer naprosto ništa od navoda koje ste iznijeli nije tačno”.

On je odbacio i Vujovićeve interpretacije o razlici u cijeni vode.

“Korekcijom koja se desila sredinom 2015. došlo je do, istina ne značajnog, ali u masi ukupnog smanjenja cijena usluga vodosnabdijevanja i to značajnim dijelom na teret umanjenja planiranih prihoda Vodovoda. Nijesu tačni ni navodi da se 'toliki novac' nenamjenski trošio. Bilo bi elementarno korektno da saopštite gdje i zašto, ako već iznosite informacije o potrošenom novcu. Nije tačno da su gubici u vodovodnom sistemu baš 72 odsto, a istina je da su dosta veliki. Nije tačno što vam se priviđa da se sistematizacija radnih mjesta radila po partijskoj direktivi, već isključivo sa ciljem da se organizaciono i na naprednoj osnovi, postavi vršenje ove značajne javne funkcije kada je u pitanju Opština Budva”, napisao je Gregović.

Konstatovao je da ga čudi da Vujović dijeli neistinite kvalifikacije, kao bivši radnik Vodovoda.

“Tačno je jedino to da je Odbor direktora donosio i donosiće sve odluke iz okvira ovlašćenja i akata osnivača i vrlo uporno uticati da rukovodeća struktura efikasno operacionalizuje poslovnu politiku u interesu boljeg ostvarivanja javne funkcije - vodosnabdijevanja opštine Budva. Posjedujemo znanje da bez vaših tendencioznih 'sugestija' utičemo na realne parametre koji će usloviti moguće korekcije cijena usluga na niže, stvarajući održiv sistem vodosnabdijevanja, ali i štiteći Vodovod od svega što bi moglo da ga u tom pravcu ugrozi”, piše u reagovanju.

Bonus video: