Grupa birača: Aktulena vladajuća koalicija u Kolašinu je odlazeća

Iz GB pitaju I “zbog čega o nije donesena odluka o platama na sjednici Skupštine opštine (SO)”. Te, “zbog čega, odlukom o legalizaciji objekata predviđa otplata na pet godina a ne mnogo više?”
80 pregleda 4 komentar(a)
Grupa birača Kolašin, Foto: Grupa birača
Grupa birača Kolašin, Foto: Grupa birača
Ažurirano: 22.05.2018. 13:33h

Odnos aktuelne kolašinske vlasti prema gradu, njegovim potrebama i građanima, tvrde u Grupi birača (GB) može se najbolje vidjeti prema stanju komunalne infrastrukture, stanju ulica u gradu, javne rasvjete i drugih komunalnih objekata. IZ GB kažu da je aktulena vladajuća kolicija u tom gradu odlazeća.

“Svuda po gradu je polomljena je i nalazi se van funkcije kamena galanterija koja je odvajala ulice od pješačke zone. Kako izgledaju javne površine u gradu vidi se na svakom koraku. Gdje su putokazi i gdje je turistička i saobraćajna signalizacija? Zašto se nije mogao popraviti dječiji mobilijar kod zgrade Opštine kao i mobilijar pored šetališta na Lugu? Zar su za to potrebna neka velika sredstva?”- pitaju iz GB.

Prema njihovim riječima, “u strogom centru grada gdje je Opština ranije sa Ministarstvom prosvete izgradila 50 stanova i gdje se nalaze još tri stambene zgrade i više individualnih stambenih objekata, devet mjeseci u godini se ne može prići od vode i blata”.

“Sadašnja nesposobna vlast za protekle četiri godine se nije ni sjetila da uredi taj dio koji se nalazi u centralnom gradskom jezgru. Kako izgledaju ulice u gradu i u kakvom su stanju građani Kolašina znaju, ali je to za čuđenje turistima koji dolaze u ovaj turistički centar i pitaju se ima li ovaj grad lokalnu upravu i Komunalno preduzeće. Kako su čišćene ulice tokom četiri poslednje zime? Žašto su kolašinska naselja i sela bila neprohodna za pješake i vozila kad god padne snijeg? Kako to da sa istom mehanizacijom Kolašin bude prohodniji a njegova sela dostupnija u februaru 2012 –e, kada je pao rekordni snijeg od dva metra, u odnosu na “nepogode” zadnje četir godine. Nameće se konstatacija da je najveći nepogoda za Kolašin bila upravo aktuelna vlast.”- piše u saoštenju GB.

Oni pitaju “zašto nije sanirano 100 metara odnešene brane na Bećovoj bari i mjesta uzvodno između dva mosta na rijeci Tari, a koliko su lošem stanju putevi u Vranještici, Barama Kraljskim, Rovcima, Gornjoj Morači, Prekobrđu, tvrde znaju samo tamošnji mještani.

“Poznato je da je gradonačelnica za 160 kilometara lokalnih puteva, 200 kilometar nekategorisanih puteva i blizu 200 kilometara katunskih puteva izdvojila 35 000 eura, a to je manje nego što je budžetom izdvojila sredstava za sebe i za svoj kabinet. Zašto nije urađena nijedna ulicu u gradu? U kakvom je stanju gradska pijaca i kad je zadnji put podsjetio neko iz lokalne vlasti a da to nije ovih dana u svrhu političkog marketinga? Šta je zavađena koalicija uradila sa obećanim radnim mjestima i novim fabričkim postrojenjima? Da li su išta realizovali od onoga što su u svojim programima zacrtali i od onoga što su obećali građanima Kolašina? Šta bi sa silnim i pompezno najavljivanim projektima koje je naglašavao kabinet gradonačelnice? Za potrebe pisanja tih projekata su zapošljavani “stručni kadrovi” kojima je jedini posao za četir godine, a pogotovo ovih dana, bio da blate i vrijeđaju ljude iz GB, sakriveni lažnim imenima po novinskim portalima i društvenim mrežama.”

Iz GB pitaju I “zbog čega o nije donesena odluka o platama na sjednici Skupštine opštine (SO)”. Te, “zbog čega, odlukom o legalizaciji objekata predviđa otplata na pet godina a ne mnogo više?”

“ Zašto se nacrtom te odluke predviđa i hipoteka na te objekte? Da to nije, u stvari, projekat oduzimanja objekata i imovine građana Kolašina? Zašto je budžet za 2016. godinu pao na Ustavnom sudu, uz napomenu da je pred Ustavnim sudom i budžet za 2017.godinu? Zbog čijeg nemara i nepoštovanja zakona je bivšim radnicima i njihovim advokatima iz budžeta za protekle 4 godine isplaćeno oko 500. 000 eura a da se u sudskim postupcima koji su u toku čeka na izvršenje još million eura. Samo po ovom osnovu i ovakvim nesavjesnim postupanjem gradonačelnice i njenih pravnih “stručnjaka” uvećan je dug opštine za 1, 5 milon eura.”- piše u saopštenju GB

Oni tvrde da ovih dana građani Kolašina postavljaju previše takvih I sličnih pitanja I “jasno je da oni neće dozvoliti dalje propadanje tog grada i sela. Jasno je i osjeća se na svakom koraku, piše u saopštenju GB, “da neprincipijelne koalicije i političari koji ne ispunjavaju svoja obećanja , ljudi koji promovišu ličnu mržnju i političke tenzije, neće više nikada neće doći u situaciju da vladaju Kolašinom”.

Bonus video: