Guberinić reagovao na optužbe PzP-a: Preletači su kod Medojevića

Koliko će još funkcionera, članova Glavnog odbora i predsjedništva preći u narednom periodu u vladajuće stranke
134 pregleda 0 komentar(a)
Slaviša Guberinić, Foto: Vesko Belojević
Slaviša Guberinić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.03.2011. 20:26h

Narodna stranka (NS) nije dio vladajuće koalicije u Podgorici, i zbog toga se ne može govoriti o preletačima u njenim redovima, kazao je portparol i odbornik NS Slaviša Guberinić.

On je, reagujući na tvrdnje poslanika Pokreta za promjene (PzP) Koče Pavlovića da je kupovina odbornika najrasprostranjenija u Podgorici, kazao da priču o kupovini odbornika treba fokusirati na Andrijevicu gdje je odbornik PzP-a prešao u DPS. Aludirajući na podršku odbornika NS-a gradonačelniku Podgorice, Pavlović je kazao da je Miomir Mugoša više kupio opozicionara nego što NS ima odbornika.

Tema nije Podgorica, gdje je koalicija DPS-SDP na vlasti, već Andrijevica gdje je odbornik PzP-a, predao ovu opštinu DPS-u

Umjesto da polemišem sa strankom kojoj je od članstva potpuno lojalno ostalo još tri poslanika, a s obzirom na to da su im usta prepuna političke korupcije, pozivam ih da javno odgovore kako bi oni nazvali postupak PzP koji je „prodao“ opoziciju prilikom donošenja Ustava čije su usvajanje poslanici PzP uz buran aplauz i oduševljenje zajedno sa DPS-om i SDP-om 2007 izglasali”, navodi se u reagovanju Guberinića dostavljenom “Vijestima”.

Koliko će ih još preći u vladajuće stranke?

On je optužio kolege iz opozicije da su na tajnom sastanku izmijenili tekst Rezolucije o privatizaciji, da bi je 2008. godine sa vladajućom koalicijom izglasali.

“Koliko će još funkcionera, članova Glavnog odbora i predsjedništva preći u narednom periodu u vladajuće stranke? Kad na ova pitanja odgovore steći će pravo da polemišu sa Narodnom strankom”, kazao je Guberinić, dodajući da će NS nastavljati da destabilizuje vladajuću koaliciju u Podgorici.

“Sa onima kojima je SDP strateški partner, i koji čine glasačku mašineriju Ranka Krivokapića, bilo na nivou republike, ili na lokalnom Narodna stranka neće imati bilo kakvih političkih kontakata”, kazao je Guberinić.

Bonus video: