Hamond: Ulazak Crne Gore u NATO pozitivan podsticaj za Zapadni Balkan

"Hamond je ohrabrio Vladu Crne Gore da sa jednakim intenzitetom nastavi sa reformama u oblasti vladavine prava i ekonomskog razvoja", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.
79 pregleda 15 komentar(a)
Filip Hamond, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Filip Hamond, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.05.2016. 18:50h

Ulazak Crne Gore u NATO biće pozitivan podsticaj za cijeli region Zapadnog Balkana i Velika Britanija će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka članstvu u NATO i EU, kazao je danas Filip Hamond ministar vanjskih poslova Velike Britanije, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Države članice NATO-a danas su potpisale protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu, što će, kako je rečeno, biti jasan znak da Alijansa nastavlja da pomaže u izgradnji stabilnosti i bezbjednosti na Zapadnom Balkanu.

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović sastao se danas sa Hamondom tokom Ministarskog sastanka NATO-a.

"Hamond je čestitao Crnoj Gori obilježavanje desetogodišnjice od obnove nezavisnosti i današnje potpisivanje Pristupnog protokola u susret punopravnom članstvu Crne Gore u NATO-u. Istovremeno je visoko ocijenio posvećenost Crne Gore evropskim i evroatlantskim integracijama, koje su od posebnog značaja za Zapadni Balkan, i ohrabrio Vladu Crne Gore da sa jednakim intenzitetom nastavi sa reformama u oblasti vladavine prava i ekonomskog razvoja", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je Đukanović, uz izraze zahvalnosti Vladi Velike Britanije za podršku Crnoj Gori i regionu, naglasio da je Crna Gora snažno privržena implementaciji i promociji sistema evropskih i evroatlantskih vrijednosti, čime će se na najbolji način doprinijeti progresu zemlje i regiona u cjelini.

Bonus video: