Herceg Novi: Đurović bez podrške

Predsjednik kluba odbornika DPS-a Andrija Radman i ocijenio da su vanredni izbori jedino rješenje za izlazak iz krize u gradu
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2014. 20:06h

Odbornici SO Herceg Novi nisu se danas izjašnjavali o kandidaturi Danijele Đurović za predsjednicu Opštine, jer nije bilo kvoruma.

Pozivu za sjednicu odazvalo se samo 16 od 35 odbornika. Pored sedam odbornika SNP, prisutno je bilo i četvoro odbornika NOVE, dva odbornika PzP , po jedan odbornik NS I Novske liste i odbornik DPS koji je kazao da je jedini razlog njegovog prisustva “potreba da saopšti razloge zbog koga sjednici ne prisustvuju njegove partijske kolege”.

Odsutno je bilo 13 odbornika DPS , 2 odbornika SDP i četvoro bivših odbornika SNP koji su isključeni iz partije.

"Smatramo da prisustvom na ovoj sjednici ne bi doprinjeli ničemu dobrom jer dešavanja u poslednje vrijeme ne vode ka tome da dobijemo funkcionalnu i stabilnu vlast. I danas vidimo da u vladajućoj koaliciji ima i dalje nesporazuma i da se oni ne pokušavaju prevazići a mi kao najjača opoziciona partija ne želimo da dajemo legitimitet niti učestvovati u tome“, kazao je predsjednik kluba odbornika DPS-a Andrija Radman i ocijenio da su vanredni izbori jedino rješenje za izlazak iz krize u gradu.

"Odbornici koji nisu došli na sjednicu pokazuju koliko poštuju građane Herceg Novog i koliko žele da doprinesu rješavanju problema. Mogli su doći da predlože svog kandidata i da se izmjerimo, ovdje u Skupštini , ali je očigledno da njima interesi grada nisu prioritet, već interesi koji se diktiraju iz Podgorice i politička trgovina“, kazao je odbornik SNP Obrad Gojković.

I on je saglasan da su "izbori najbolje rješenje“ potencijrajući da je to njegov lični stav, ali da je za takvu odluku potrebno „saglasnost opštinskog odbora SNP“.

Gojković tvrdi da je četvoro odbornika, njegovih partijskih kolega "prije tri dana postiglo dogovor u Podgorici o zajedničkom nastupu sa DPS, ali se "ta koalicija ne objavljuje, zbog interesa političkih centrala".

Boris Vujović odbornik NOVE je ustvrdio da su bivši i aktuelni vd predsjednika opštine Dejan Mandić (SNP) i Milan Vajagić (SNP) i još nekoliko opštinskih funkcionera radilo "kontra vladajuće koalicije“. On je optužio bivše odbornike SNP dr Predraga Anđelića, Zoricu Gavrilović, Bogdana Kočetanovića i Vladimira Mračevića da ruše lokalnu i da "rade u korist DPS-a".

Miloš Bigović odbornik PzP je uvjeren da "izostajanje podrške kandidatikinji SNP Danijeli Đurović implicira da se radi o nekim nečistim poslovima".

Danijela Đurović je kazala da nije bilo kritikana na njenu stručnost i kompetetnost za vođenje ovog grad. Ona je kazala da "postoje veliki problemi u funkcionisanju cijelog sistema, preduzeća i ustanova i da je dio SNP uz koalicione partnere bio spreman da se odgovornije uhvatimi u koštac sa problemima".

DPS: Zvanično razgovarali samo sa SDP

Radman je demantovao da je bilo zvaničnih dogovora oko prevazilaženja krize sa četvoro bivših odbornika SNP koji su osnovali novi klub.

"Formalne zvanične razgovore smo obavili sa SDP, a neformalne sa Novskom listom", pojasnio je Radman.

Galerija

Bonus video: