Herceg Novi: O smjeni Radmana odlučivaće se 14. marta

U obrazloženju inicijative je navedeno da je “Opština Herceg Novi ušla u period ozbiljne političke krize, koja je rezultirala vanrednim lokalnim izborima, drugim u protekle dvije godine”
1 komentar(a)
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.02.2017. 15:17h

Predsjednik SO Herceg Novi Andrija Radman (DPS) zakazao je za 14. mart vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj će se odlučivati o njegovoj smjeni.

Prije toga su, u pet do dvanaest, predstavnici hercegnovske opozicije Danijela Đurović (SNP), Boris Seferović (Nova srpska demokratija) i Miloš Konjević (Novska lista) predali inicijativu za sazivanje vanredne sjednice i razrješenje Radmna sa mjesta predsjednika lokalnog parlamenta.

U obrazloženju inicijative je navedeno da je “Opština Herceg Novi ušla u period ozbiljne političke krize, koja je rezultirala vanrednim lokalnim izborima, drugim u protekle dvije godine”. Smatraju i da predsjdenik SO nema potreban legitimitet za obavljanje te funkcije.

“DPS ne može biti garant održavanja fer i demokratskih izbora, te je s toga neophodno i personalnim rješenjem obezbjediti slobodu političkog izražavanja za sve naše sugrađane”, poručili su opozicionari, podsjećajući da je riječ o zajedničkoj inicijativi 21 od 34 odbornika lokalnog parlamenta.

Uz konstataciju da je sjednicu lokalnog parlamenta sazvao u najkraćem roku u skladu sa pravilnikom, predsjednik SO Andrija Radman je u izjavi za Vijesti kazao da mu je nejasno “zašto neko sam sebi skraćuje mandat, a onda inicira smjenu čelnih ljudi koji do izbora treba da formalno, tehnički i administrativno vode lokalnu upravu."

“Ako su mogli da obezbijede skupštinsku većinu, zašto nisu preuzeli odgovornost i u naredne dvije godine vodili grad, jer bi na taj način bili u prilici da pokažu šta je do sada bilo loše, a šta je moglo da bude bolje. Na ovaj način ne preuzimaju nikakvu odgovornost, a mogu da okrive DPS za sve što smatraju da je bilo loše i pošalju poruku da će, ako sputaju DPS sve krenuti putem napretka”, ustvrdio je Radman .

Predsjednik OO DPS Slobodan Radović Krušo ocjenjuje da je inicijativa o smjeni predsjednika SO “pravna besmislica”, a ujedinjenu opoziciju u Herceg Novom definiše kao “kao (ne)spoj ulja i vode”.

“Ono što ih ujedinjuje je samo želja za vlašću i foteljama”, poručio je Radović.

Vanredni lokalni izbori u Herceg Novom u kome je do sada vlast vršila koalicija DPS - Izbor, zakazani su za 7. maj.

Bonus video: