Hitna sjednica ulcinjskog DPS-a zbog optužbi za pronevjeru

Funkcioner ulcinjskog DPS-a Ilmija Derviši je nedavno optužio izvršnu vlast, da je na osnovu ugovora o djelu sa trećim licima pronevjerila 930.000 eura.
0 komentar(a)
Ljuiđ Škrelja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljuiđ Škrelja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.03.2011. 09:13h

Šef ulcinjskog DPS-a Ljuiđ Škrelja naložio je predsjedniku mjesnog odbora koji pokriva Novu Mahalu i Bijelu Goru Muhamedu Spuži da hitno sazove novu sjednicu na kojoj će biti raspravljano o zaključcima tog odbora, nakon što su na prethodnom sastanku iznijete tvrdnje da je lokalna vlast, na čelu sa Gzimom Hajdinagom (DUA) pronevjerila skoro milion eura.

Funkcioner ulcinjskog DPS-a Ilmija Derviši je nedavno na tom sastanku optužio izvršnu vlast, u kojoj sa DUA i PDP učestvuje i DPS, da je na osnovu ugovora o djelu sa trećim licima pronevjerila 930.000 eura.

On je takođe rekao, da sva četiri sekretara sekretarijata koja dolazi iz redova DPS-a ne rade dobro svoj posao, sa čim se složio i njegov partijski kolega Žarko Mirović.

Sekretari za privredu i komunalne djelatnosti iz DPS-a Vaso Radović i Đorđe Dabović juče su kategorično odbacili optužbe Dervišija.

“Ne prepoznajem se u njegovoj priči, ali podržavam da se na osnovu njegovih argumenata izvrši provjera mog rada”, kazao je Radović.

“To su netačne i neutemeljene informacije”, kratko je kazao Dabović.

Osmanović: Nijesam dio te priče

Derviši i osnovni tužilac Zoran Škopelja juče su bili nedostupni, tako da je još nejasno da li je tužilaštvo pokrenulo istragu povodom cijelog slučaja. Istragu je prekjuče zatražio premijer Igor Lukšić.

Radović je istakao da u priči Dervišija ima mnogo netačnih informacija, istakavši pored ostalog da u periodu o kome se govori DPS nije imao četiri nego tri sekretara. Zbog tih navoda Dervišija reagovao je i sekretar za budžet i finansije Sead Osmanović, koji je na tu funkciju došao prije dvije sedmice.

“Nijesam dio te priče”, kazao je Osmanović.

“Vijestima” je u ulcinjskom DPS-u rečeno da postoji mogućnost da je izvještaj sa sjednice unaprijed sačinjen, odnosno falsifikovan.

“Sjednici su prisustvovali naši Albanci, a ako pogledate izvještaj na crnogorskom jeziku vidjećete da je gotovo bez pravopisne greške. To možda upućuje na zaključak da ga je neko drugi ili ranije pisao ili falisfikovao”, tvrdi sagovornik “Vijesti” iz DPS-a.

Zapisnik, koji posjeduju “Vijesti”, potpisali su predsjednik mjesnog odbora Muhamed Spuža, zapisničarka Danijela Ivanović i ovjerivači zapisničara Žarko Mirović i Basrija Derviši.

Bonus video: