Hloben: Nastavak podrške Slovačke u integracijama

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je posebno istakao ulogu i zahvalio na doprinosu i ukupnoj podršci slovačke Vlade i njene diplomatije u afirmaciji Crne Gore, njene evropske i evroatlantske budućnosti
64 pregleda 1 komentar(a)
Milo Đukanović Roman Hloben, Foto: Gov.me
Milo Đukanović Roman Hloben, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.05.2016. 13:53h

Slovačka će nastaviti da promoviše Crnu Goru u regionu i šire kao dobar primjer evropskih i evroatlanskih integracija, poručio je ambasador Slovačke u Podgorici, Roman Hloben.

Premijer Milo Đukanović sastao se danas sa Hlobenom i čestitao mu stupanje na dužnost, uz uvjerenje da će tokom njegovog mandata odnosi između dvije prijateljske države nastaviti kontinuirano da se razvijaju, na obostrano zadovoljstvo i u duhu dosadašnje kvalitetne saradnje.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je posebno istakao ulogu i zahvalio na doprinosu i ukupnoj podršci slovačke Vlade i njene diplomatije u afirmaciji Crne Gore, njene evropske i evroatlantske budućnosti.

Navodi se da je Hloben zahvalio na prijemu i prenio spremnost da doprinosi daljem razvoju utemeljenih odnosa između Crne Gore i Slovačke, uz punu podršku progresu Crne Gore u evropskim i NATO integracijama.

„Slovačka će i dalje promovisati Crnu Goru kao dobar primjer u regionu i šire“, rekao je Hloben, uz konstataciju da će Slovačka od 1. jula, prvi put od prijema u Evropskoj uniji (EU), preuzeti predsjedavanje EU.

“Zajednički je ocijenjeno da političko i međudržavno prijateljstvo i razuđenu agendu bilateralnih odnosa potrebno dodatno ojačati dinamiziranjem ekonomske saradnje”, saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: