Hloben: Slovačka spremna za unapređenje saradnje

Ministar odbrane je primio danas u oproštajnu posjetu Hlobena i zahvalio mu se na predanom radu i unapređenju saradnje Crne Gore i Slovačke, naročito u oblasti odbrane i bezbjednosti
380 pregleda 0 komentar(a)
Bošković i Holden, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković i Holden, Foto: Ministarstvo odbrane

Slovačka je spremna da definisanjem i sprovođenjem kvalitetnih zajedničkih projekata, unaprijedi bilateralnu saradnju sa Crnom Gorom, rekao je ambasador Slovačke Roman Hloben u razgovoru sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

Bošković je primio danas u oproštajnu posjetu Hlobena i zahvalio mu se na predanom radu i unapređenju saradnje Crne Gore i Slovačke, naročito u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Bošković je rekao da je zadovoljan odnosima dvije države i istakao podršku Vlade Slovačke u afirmaciji Crne Gore i njene evropske budućnosti.

On je naglasio otvorenost za unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa i istakao značaj zajedničkog doprinosa država saveznica kolektivnom sistemu bezbjednosti.

Hloben je naglasio značaj crnogorskog uspjeha na evroatlantskom putu, ne samo za Zapadni Balkan, već i Jugoistočnu Evropu.

„O članstvu u NATO-u nije moguće govoriti van konteksta Evropske unije i vrijednosti koje ona baštini“, poručio je Hloben.

Prema njegovim riječima, NATO i evropske integracije su dva komplementarna procesa u cilju stvaranja jakog sistema kolektivne bezbjednosti, kao garanta mira i prosperiteta međunarodne zajednice.

„Sagovornici su razmijenili informacije o bezbjednosnoj situaciji u regionu, odbrambenim ciljevima, saradnji sa NATO, projektima vojne modernizacije, kao i učešću u međunarodnim misijama i operacijama dvije države“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: