HN: Biraju predsjednika lokalnog parlamenta, Radman jedini kandidat

DPS i Udruženje građana Izbor su, nakon izbora koji su održani u decembru prošle godine, dogovorili koaliciju i zajedničko vršenje vlasti
164 pregleda 5 komentar(a)
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.01.2015. 15:15h

Za četvrtak je zakazana sjednica SO Herceg Novi na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik lokalnog parlamenta. Jedini kandidat je Andrija Radman iz DPS-a.

Radman je rođen 1977. godine, završio je Pravni fakultet, Član je Izvršnog odbora O DPS-a Crne Gore i Herceg Novog s bio je odbornik u dva skupštinska mandata.

DPS i Udruženje građana Izbor su, nakon izbora koji su održani u decembru prošle godine, dogovorili koaliciju i zajedničko vršenje vlasti kao i o rotirajući model obavljanja dvije najznačajnije funkcije. Prema tom modelu prve dvije godine mandata, “Izboru” je pripalo mjesto predsjednika opštine, a DPS-u mjesto predsjednika Skupštine Opštine. Nakon toga, u posljednje dvije godine mandata došlo bi do rotacije na tim funkcijama.

Iz SDP koji ima dva odbornika u lokalnom parlamentu , ističu da je takav način izbora kršenje Statuta Opštine i Zakona o lokalnoj samoupravi koji predviđaju izbor funkcionera na četiri godine. “Ne ulazeći u personalna rješenja, nećemo se izjašnjavati o kandidatu za predsjednika SO jer nije u skladu sa zakonom, kazao je predsjednik novskih socijaldemokrata Dragan Šimrak, uz konstataciju da je je njegova partija uvijek bila legalist.”

Za ponedjeljak je najavljena i nova sjednica SO na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik Opštine . Kandidat je Nikola Nikša Gojković, iz građanske liste „Izbor".

Bonus video: