Hodžić: Ako Pozitivna podrži Vladu postaje saučesnik u svim kriminalnim radnjama

"Neko će možda, ili je već zavrišo u gepeku, kako to obično biva u našoj Crnoj Gori kada prijeti opasnost da padne Vlada", rekao je Hodžić
129 pregleda 18 komentar(a)
Protest, mladi, Skupština, Foto: Vladimir Otašević
Protest, mladi, Skupština, Foto: Vladimir Otašević
Ažurirano: 27.01.2016. 00:21h

Ispred Skupštine Crne Gore večeras se okupilo između 15 i 20 mladih osoba koji su pozvali Pozitivnu Crnu Goru da na današnjem glasanju u Skupštini ne podrži Vladu Mila Đukanovića.

Oni su se okupili nakon poziva preko fejsbuka Demira Hodžića, jednog od lidera nekadašnjih studentskih protesta.

"Okupili smo se večeras, jer se večeras lome mnoge stvari. Neko će možda, ili je već zavrišo u gepeku, kako to obično biva u našoj Crnoj Gori kada prijeti opasnost da padne Vlada. Nekom će možda biti iskeširano nekiliko stotina hiljada ili milona eura, neko će dobiti stan ili ministarsku poziciju. Zbog toga smatramo da je vrijema da se prestane na taj način održavati ovaj režim i pozivamo poslanike Pozitivne da noćas, danas ne pokleknu zbog prijetnji ili eventualnih novčanih ponuda, a znamo da će ili jednog ili drugog biti, ili šargarepe ili batina. Ako se desi da Pozitivna, kao što na neki način najavljuje podrži kriminalnu vlast Mila Đukanovića oni od danas postaju saučesnici u svim kriminalnim radnjama koju je ova vlast počinila ili će počiniti", istakao je Hodžić.

On je dodao da su mladi noćas pokazali da "mogu i hoće da se bore da se više ne bi borili".

"Ne pristajemo da nam iko govori pa ni poslanici Pozitivne Crne Gore da svaka vlast osim one koju predstavlja Milo Đukanovićpredstavlja destabilizaciju Crne Gore. Takođe, mi mladi ne nasijedamo i nećemo nasijedati na priču o zastavama, četnicima, ovim ili onim, već ćemo se boriti za Crnu Goru i želimo da živimo u Crnoj Gori bez vladavine Đukanovića i njegovog režima. Trudićemo se da se u budućnosti još bolje organizujemo i sa opozicionim partijama za sve vidove legitimne borbe, a ako oni pokleknu mi ćemo i dalje biti tu da se borimo, jer su partije tu za narod. Tražimo od cjelokupne opozicije da se uozbilji i konačno počne da se svim legalnim i legitimnim sredstvima bori za bolju Crnu Goru, rekao je Hodžić.

Predsjednik mladih i član Izvršnog odbora Demosa Vladislav Dajković rekao je da ako Pozitivna podrži Vladu neće izdati samo svoije birače i opoziciju, nego će izdati i crnogorsku mladost koja već punih 27 god čeka promjene.

"Mi mladi smatramo da treba što više da dižemo glas protiv ove pošasti koja nas je zadesila i smatram da bi najpogubnije bilo da oćutimo još jednu prevaru ovog puta očiglednu političku korupciju. Poručujem Darku Pajoviću da očigledno nije tvrd kao crmnički kamen, koji je pomenula njegova koleginica Azra Jasavić, a koja bi trebala da se prisjeti da je Đukanović deportovao njene sunarodnike Bošnjake van granica Crne Gore odakle im se do danas gubi svaki trag. Takođe, podsjećamo Pajovića da je upravo Đukanović koga će on da podrži danas slao mlade crnogorce na Dubrovnik od kojih je oko 150 njih izgubilo život. Molim Darka Pajovića da sve lične i stranačke interses stavi na jednu, a crnogorsku mladost i budućnost na drugu stranu. Ako izabere crnogorsku mladost i budućnost, mi ćemo znati to da cijenimo", kazao je Dajković.

Pozitivna Crna Gora očekuje da će Demokratska partija socijalista (DPS) danas odgovoriti da li je njihov Plan za prevazilaženje političke krize prihvatljiv partiji Mila Đukanovića, što je uslov da daju glas za povjerenje Vladi.

Bonus video: