Holandija ipak daje zeleno svjetlo Crnoj Gori

Ministar pravde Duško Marković sastao se sa ministrom bezbjednosti i pravde Holandije, Ivom Ostelenom, kada je saopšteno da Holandija podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 20:51h

Holandski parlament odlučio je da Crnoj Gori ipak da zeleno svjetlo za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, što je izneneđenje ako se uzme u obzir prošlonedjeljni stav parlamentarnog odbora da je za to još rano.

Poslanik parlamenta u Hagu Hari van Bomel kazao je “Vijestima” da je tokom "načelne rasprave" većina poslanika “u osnovi podržala otvaranje pregovora sa Crnom Gorom”.

O Crnoj Gori biće još riječi na plenarnom zasjedanju holandskog parlamenta 7. decembra.

Ranije danas, ministar pravde Duško Marković sastao se sa ministrom bezbjednosti i pravde Holandije, Ivom Ostelenom, kada je saopšteno da Holandija podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, ali da je "potreban ubjedljiviji napredak".

"U svijetlu predstojećeg sastanka Savjeta EU, Ostelten je naglasio da holandska vlada podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, ali da, ipak, krajnja odluka o otvaranju pregovora Crne Gore umnogome zavisi od stava Parlamenta Holandije.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: