Hrvatska predsjednica iskazala želju za skorom posjetom Podgorici

Grabar Kitarović je, kako je saopšteno iz HGI, ocijenila odnose Hrvatske i Crne Gore izuzetnim
1853 pregleda 8 komentar(a)
Vuksanović i Grabar Kitarović, Foto: HGI
Vuksanović i Grabar Kitarović, Foto: HGI

Predsjednik i poslanik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović je na poziv predsjednice Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, boravio u Zagrebu.

"Nakon nedavne posjete, kada je delegacija HGI - ja primljena na najvišem nivou od strane premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, uslijedio je poziv i od Kolinde Grabar Kitarović. Susret je bio sadržajan i predstavlja kontinuiranu podršku političkim predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori, koji na najbolji mogući način zastupaju interese hrvatske nacionalne manjine", saopšteno je iz HGI.

Istaknuto je, kako se navodi, zadovoljstvo djelovanjem crnogorskih Hrvata na kulturnom polju, što dodatno afirmiše dobre relacije Zagreba i Podgorice.

Vuksanović je zahvalio hrvatskoj predsjednici na pomoći koju, kako se navodi, državni vrh Hrvatske pruža kako Hrvatima u Crnoj Gori, tako i samoj Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, pri čemu je, dodaje se, iskazan stav da će tako biti i u predstojećem periodu.

On je, kako je saopšteno, izrazio radost što su dvije države i partneri u NATO savezu.

"Kolinda Grabar Kitarović je ocijenila odnose Hrvatske i Crne Gore izuzetnim, pri čemu je iskazala želju za skorom posjetom Podgorici, kako bi se susrela s crnogorskim državnim rukovodstvom i hrvatskom manjinom. Vuksanović je na koncu razgovora predsjednici Republike Hrvatske poklonio Kotorski misal", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: