I BS bojkotuje proslavu Dana Bijelog Polja: Nismo pristali da budemo dekor vlasti

"Odbornički klub BS neće prisustvovati i u znak protesta što su odbornici DPS i SD na istoj sjednici bez prisustva cjelokupne opozicije usvojili 15 tačaka sa 10-tak podtački za manje od 45 minuta, bez ijednog uvodnog izlaganja predlagača i bez ijedne diskusije"
105 pregleda 23 komentar(a)
Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka
Ažurirano: 02.01.2017. 20:47h

Odbornički klub Bošnjačke stranke u Bijelom Polju, kako je i najavio na zadnoj sjednici lokalnog parlamenta neće prisustvovati svečanoj sjednici, 3. januara, povodom Dana opštine, u znak protesta na nedavno donesene nestatutarne odluke Odbora za izbor i imenovanje a koje je vladajuća većina na pomenutoj sjednici usvojila.

"Odbornički klub BS neće prisustvovati i u znak protesta što su odbornici DPS i SD na istoj sjednici bez prisustva cjelokupne opozicije usvojili 15 tačaka sa 10-tak podtački za manje od 45 minuta, bez ijednog uvodnog izlaganja predlagača i bez ijedne diskusije, i pored činjenice da su neke od navedenih tačaka bile veoma bitne za građane Bijelog Polja, gdje su pokazali neodgovornost prema svom stanovništvu. Jasno da je u pitanju ucjena i osvetoljubivost prema Bošnjačkoj stranci u Bijelom Polju koja nije pristala da bude dekor vlasti", navodi se u saopštenju BS.

Iz ove partije su dodali da je najbolji pokazatelji osvetoljubivosti to što od svih parlamentarnih partija, jedino Bošnjačka stranka nije dobila svog predstavnika u žiriju za dodjelu nagrade 3. januar.

"Naš odbornik, inače član Odbora za izbor i imenovanje nije dobio poziv za sjednicu gdje se birao žiri, a humanitarno društvo koje je konkurisalo za najveću opštinsku nagradu nije prošlo ni u uži krug, samo zato što su mu podršku dali odbornici BS, mada je riječ o volonterima koji su za pet godina postojanja udijelili oko 150 hiljada eura pomoći socijalno ugroženom stanovništvu Crne Gore", kazali su iz BS.

Ranije danas i SNP je saopštila da će bojkotovati proslavu Dana Bijelog Polja tvrdeći da je "DPS izvršio političku čistku".

Bonus video: