I DPS glasao da Nikolić bude počasni građanin Berana

„U Beranama skoro da nema kuće koja u Srbiji nema nekoga svog. Nezamisliv je broj onih koji su studirali i zaposlili se u Srbiji, ili se tamo liječili,“ rekao je Živković
80 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: FoNet/EPA
Tomislav Nikolić, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 25.06.2015. 14:51h

U Skupštini opštine Berane jednoglasno je podržana odluka o proglašenju predsjednika Srbije Tomislava Nikolića za počasnog građanina Berana.

Inicijativu je podržalo svih 35 odbornika koalicije „Zdravo Berane SNP – DF“ i Demokratske partije socijalista.

To je bila prva tačka dnevnog reda nakon odborničkih pitanja.

U ime predlagača, odbornik Radojica Živković (Nova) je rekao da su država Crna Gora i beranski kraj neraskidivo vezani za Srbiju.

„U Beranama skoro da nema kuće koja u Srbiji nema nekoga svog. Nezamisliv je broj onih koji su studirali i zaposlili se u Srbiji, ili se tamo liječili,“ rekao je Živković.

On je dodao i da aktuelni predsjednik Srbije daje ogroman doprinos smirivanju tenzija na Balkanu i povezivanju naroda na prostoru bivše Jugoslavije, kao i da je pokazao prijateljski odnos prema Crnoj Gori „koji nikada nije bio paternalistički“.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Bogdan Fatić je kazao da u aktuelnom trenutku Crna Gora ima najbolje odnose sa Srbijom na nivou predsjednika država i predsjednika dvije vlade i da na tom tragu ova partija podržava inicijativu.

Povelja počasnog građanina Berana Tomislavu Nikoliću biće uručena na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta koja se održava 21. jula povodom Dana opštine.

Nikolić je uputio pismo zahvalnosti predsjedniku lokalnog parlamenta Goranu Kikoviću.

Kako je saopštila Pres služba predsjednika Srbije, u pismu se navodi da dodatnu težinu toj odluci daje činjenica da je ona donijeta jednoglasno.

Nikolić je u pismu Kikoviću dao obećanje da će i ubuduće činiti sve što može da bi opravdao čast koja mu je ukazana.

Bonus video: