I penzioneri stali uz Demokratski front

Formiranju Demokratskog fronta, koji će voditi Lekić, do sada su podržale Nova srpska demokratija i Pokret za promjene
25 komentar(a)
penzioneri, Foto: Savo Prelević
penzioneri, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.07.2012. 07:05h

Stranka penzionera, invalida i socijalna pravde pridružiće se Demokratskom frontu koji će predvoditi bivši šef crnogorske diplomatije Miodrag Lekić, saopšteno je iz te partije.

Osim odluke da se pridruže Demokratskom frontu, Glavni odbor Stranke penzionera je za vršioca dužnosti predsjednika stranke imenovao Voja Vuletića čiji je, kako je saopšteno, poseban doprinos u borbi za prava penzionera došao do izražaja djelovanjem u Građanskom frontu i organizovanju protesta nezadovoljnih građana.

Navodi se i da je Glavni odbor Vuletiću dao ovlašćenje da vodi određene razgovore u vezi profilisanja Demokratskog fronta, te sadržine izbornog programa, kao i preuzimanja potrebnih obaveza.

Formiranju Demokratskog fronta, koji će voditi Lekić, do sada su podržale Nova srpska demokratija i Pokret za promjene.

U Demokratski frontu su, prema ranijim najavama iz PzP-a i Nove, dobrodošle sve partije koje žele iskrenu borbu protiv aktuelnog režima.

Lekić je u intervjuu “Vijestima” nedavno saopštio da ne vidi razlog da razgovara sa liderom SNP-a Srđanom Milićem, prije što njegova partija donese konačnu odluku o načinu na koji će nastupiti na izborima. Iz SNP je najavljeno da će o nastupu na izborima odlučiti kada oni budu raspisani.

Bonus video: