I Simović krivotvori POSP i brani "Informer"

“Nerealno da se prihvate stavovi kako je u pitanju montaža”, kazao je Simović
65 pregleda 19 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milutin Simović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.05.2015. 19:14h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Milutin Simovi pozvao je VDT-a da ispita sve okolnosti oko snimka koji je objavio “Informer”, navodeći da je to od njega traženo u Deklaraciji Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

“Nerealno je očekivati da se kolektivno zatvore oči, i prihvate jednostrani stavovi da je u pitanju podmetanje i montaža u kampanji protiv Vanje Ćalović. Potpuno utvrđivanje činjenica dalo bi najbolji odgovor na utemeljenost optužbi da se radi o “monstruoznoj konstrukciji”. Očekivati je da svi akteri ovog slučaja upute apel nadležnim državnim institucijama, prije svega VDT-u, za utvrđivanje svih činjenica o svim okolnostima u ovom slučaju”, kazao je on za CDM.

POSP je u Deklaraciji, usvojenoj 9. aprila, "izrazio snažnu zabrinutost zbog članaka objavljenih u “Informeru”, kojima se propagira nacionalna i vjerska mržnja. “Snažno se osuđuju nastavljeni napadi ovog lista na aktiviste civilnog društva i progresivno orijentisane političare i pozivaju se nadležni organi da zaštite aktiviste civilnog društva od takvih napada i da grade ambijent u kome oni mogu raditi bez straha od odmazde, te se još jednom poziva VDT da istraži slučaj negativne kampanje koju vodi list 'Informer' protiv NVO aktiviste/aktivistkinje", stoji u Deklaraciji.

Bonus video: