I supruga šefa policije obezbjeđivala skup DPS-a?

Uprava policije je prećutala da li je Olivera Smolovićeva bila na službenom zadatku, odnosno ako nije, da li će biti sankcionisana shodno Kodeksu
246 pregleda 0 komentar(a)
tivat, dps, dps tivat, Foto: Siniša Luković
tivat, dps, dps tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.04.2012. 02:21h

Komandir Ekspoziture Granične policije na Aerodromu Tivat Zoran Stanović nije bio jedini policijski službenik koji je prisustvovao završnoj konvenciji DPS-a u tom gradu, jer je iz prvih redova podršku pružala i službenica Uprave policije u Tivtu Olivera Smolović. To dokazuju i fotografije “Vijesti” snimljene na posljednjoj konvenciji DPS-a u Tivtu.

Smolović, koja je sjedjela u centralnom dijelu sale, samo nekoliko metara iza lidera DPS-a Mila Đukanovića, supruga je šefa tivatske policije Veselina Smolovića.

UP je ranije saopštila da je Stanović obezbjeđivao skup, ali juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” zašto šef Granične policije nije bio u uniformi, koliko je graničnih i drugih policijskih službenika u uniformi, odnosno civilu obezbjeđivalo skup, kakva su pravila UP kada je u pitanju obezbjeđivanje zatvorenih skupova, da li je Stanović prekršio Kodeks policijske etike time što je aplauzima podržavao govornike na skupu.

UP je prećutala i da li je Smolovićeva bila na službenom zadatku, odnosno ako nije, da li će biti sankcionisana shodno Kodeksu, u kome stoji da policijski službenici ne mogu prisustvovati političkim skupovima.

Zato će član Savjeta za građansku kontrolu policije Aleksandar Zeković zatražiti od Savjeta i Etičkog odbora UP informaciju koji su sve službenici prisustvovali skupovima održanim uoči izbora u Tivtu i Herceg Novom, zbog preduzimanja službenih ovlašćenja”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: