Info Centar o evroatlantskim integracijama od ponedjeljka

Ovaj projekat CDT-a pokrenut je sa ciljem podsticanja aktivnog dijaloga i povećanja znanja građana Crne Gore o evroatlantskim integracijama
8 komentar(a)
NATO karavan, Foto: Savo Prelević
NATO karavan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2012. 12:12h

Info Centar o evroatlantskim integracijama Centra za za demokratsku tranziciju biće otvoren u ponedjeljak 5. novembra.

Ovaj projekat CDT-a pokrenut je sa ciljem podsticanja aktivnog dijaloga i povećanja znanja građana Crne Gore o evroatlantskim integracijama.

"Info Centar je otvoren za one koji podržavaju NATO integraciju, ali će CDT, kroz djelovanje Centra, posebno nastojati da uključi u razgovor protivnike članstva Crne Gore u NATO, jer vjerujemo da do sada nijesu dobili dovoljno prostora da iznesu svoje argumente", kazali su iz te NVO.

Dodatnu pažnju će posvetiti informisanju neopredijeljenih građana, kako bi im "kroz pružanje objektivnih i tačnih informacija pomogli da izgrade informisan stav o ovoj bitnoj odluci za Crnu Goru".

Ciljevi Centra su i povezivanje svih društvenih subjekata koji se na bilo koji način bave evroatlantskim integracijama i pružanje podrške medijima u istraživačkom bavljenju evroatlantskim temama.

"U Centru ćemo građanima odgovarati na pitanja iz oblasti bezbjednosti, omogućiti im internet pretragu i korišćenje biblioteke sa izdanjima vezanim za bezbjednost, NATO, ali i druge teme. Svakog mjeseca ćemo organizovati projekcije tematskih filmova i razgovore sa ekspertima, kao i građanski sat na kojem će predstavnici administracije, partija, NVO, akademske zajednice i međunarodnih organizacija razgovarati sa građanima o različitim pitanjima iz oblasti bezbjednosti", najavili su iz CDT-a.

"Info Centar je otvoren za one koji podržavaju NATO integraciju, ali će CDT, kroz djelovanje Centra, posebno nastojati da uključi u razgovor protivnike članstva Crne Gore"

Kako je saopšteno, centar će sarađivati na projektima i sa svim nevladnim organizacijama i institucijama koje se bave ovom trmom.

Rad Info Centra podržavaju ambasade Velike Britanije, SAD, Turske i Kanade, NATO odsjek za javnu diplomatiju i Koordinacioni tim za implementaciju Komunikacione strategije o evroatlantskim integracijama.

Na otvaranju će govoriti Milica Kovačević, predsjednica CDT-a, Igor Lukšić, predsjednik Vlade Crne Gore i Kolinda Grabar-Kitarović, pomoćnica generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju.

Bonus video: