Ivančević: Budvi su potrebne promjene i novi ljudi

Ivančevića je na skupu, kao počasni gost podržao i poznati sprski kantautor Đorđe Balašević, navodeći da je sa Purkom dugogodišnji prijatelj
86 pregleda 69 komentar(a)
CDU Budva, Foto: Vuk Lajović
CDU Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.09.2016. 21:15h

Budvi su potrebne promjene, novi stručni ljudi, da je spasu od daljeg propadanja, poručeno je sa konvencije Crnogorske demokraske unije “Volimo Budvu”, Dragan Purko Ivančević.

„Budva je srozana na najniže grane , gotovo uništena dugogodišnjom štetnom politikom. Potrebno je zaustaviti taj pad, sanirati štetu, pogledati kako najbolje i najbrže vratiti stvari u normalu i stvoriti uslove za oporavak. Mi to možemo i mi to umijemo da učinimo. Preuzećemo odgovornost za spas i razvboj našeg grada i opštine. Godinama u Budvi je bilo zaboravljeno kao osnovno političko pravilo, nema vlasti bez odgovornosti, ne valja vlast bez odgovornost. Mi donosimo novu politiku, novu logiku i novi odnos prema vlasti. Vlast koja će biti odgovorna prema svojim građanima”, rekao je Ivančević sa konvencije održane na trgu između starogradskih crkava.

Dodao je da se nikada više nijedna odluka koja se tiče Budve i građana, njenih resusrsa neće donositi bez legitimnih predstavnika koje zaberu građani u parlamentu.

Uvjerni da su pobjednička partija, koja će preuzeti rukovođenje Budvom, Ivančević je kazao da je CDU sačinio plan sanacije, kojim je predviđena depolitizacija lokalne uprave. „Potrebni su nam odgovoni ljudi, neukaljani sudskim procesima i aferama. Moramo početi da cijenimo čovjeka, a ne puku partijsku pripadnost ili slijepu poslušnost. Kao budući prvi čovjek Budve namjeravam da promijenim način upravljanja Opštinom, njenim službama i javnim preduzećima”, naglasio je Ivančević, i citirao pokojnog Sloba Franovića „Grad čine ljudi“.

Ivančevića je na skupu, kao počasni gost podržao i poznati sprski kantautor Đorđe Balašević, navodeći da je sa Purkom dugogodišnji prijatelj.

Bonus video: