Ivanović: Aprcović da pazi da ne predloži Krivokapića za funkciju u DPS Kotor

1003 pregleda 2 komentar(a)
Ivanović, Foto: SNP Kotor
Ivanović, Foto: SNP Kotor
Ažurirano: 24.04.2019. 10:32h

Odbornici Socijalističke narodne partije (SNP) Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik neće prisustvovati današnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) Kotor na čijem je dnevnom redu smjena predsjednika opštine Vladimira Jokića i ponovno "vjenčavanje" starih partnera Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske partije socijalista (DPS).

To je jutros saopštioBranko Ivanović, član OO SNP Kotor

Sjednica SO Kotor na kojoj će biti razmatrano pitranje povjerenja Jokiću (Denokratska Crna Gora) zakazana je za podne, a sazvana je na inicijativu članice vladajuče lokalne koalicije SDP i opozicionih DPS, Socijaldemokrata (SD) i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

SDP, podržana od opozicionih partija, traži smjenu kotorskog gradonačelnika zbog navodnog nezakonitog rada i uzurpacije ovlašćenja SO.

SDP, Jokiću posebno zamjera to što je kao predstavnik većinskog vlansika, odlučujuče glasao na Skupštini akcionara AD "Luka Kotor" da ta opštinska firma prihvati prvenstvenu koncesiju za upravljanje lukom u Kotoru u narednih 12 godina.

Partija Ranka Krivokapića sada problematizuje Biznis plan "Luke Kotor" na temelju kojeg je dobijena koncesija, iako je on isti kao i prije par godina kada su "Luku Kotor" vodili kadrovi SDP-a.

"Ostavićemo danas SDP i DPS da uživaju što mogu ponovo da obznane svoju vezu koju nikad nisu ni prekidali. Podsjećamo da je ta veza bila neraskidiva u proljeće 2016. godine kada smo mi inicirali smjenu tadašnjeg DPS predsjednika Opštine Aleksandra Stijepčevića. Tada je SDP glumio opoziciju na državnom nivou, a na lokalnom dobro čuvao vlast sa DPS i odbio naš zahtjev da podrži smjenu DPS gradonačelnika. Sada, tri godine kasnije, opet SDP na državnom nivou glumi opoziciju, a u Kotoru sa DPS ruši opozicionog predsjednika i opozicionu vlast", naveo je Ivanović u izjavi koja je jutros dostavljena medijima.

On je kazao da "pojedinačni lični i politički interesi predsjednika SDP Ranka Krivokapića i predsjednika OO DPS Kotor Željka Aprcovića i s njima povezanih lica, bili su i ostali jedini kriterijum kojim se rukovode kada je Kotor u pitanju.

"Zato smo posebno ponosni na činjenicu da smo dobijanjem koncesije za Luku Kotor napravili jedini veliki i ozbiljan poduhvat ove vlasti kojim je dugoročno riješen rizik od milonskog gubitka opštinske imovine i ugrožavanja interesa opštine Kotor i njenih građana. Usput smo "neplanirano" ogolili sve velike političke igre i lične kombinacije pojedinaca koje su se igrale oko Luke Kotor. Krivokapiću poručujemo da je on zadnji u Kotoru koji može da pominje UNESCO, a Aprcoviću savjetujemo da pazi da mu zbog intezivne komunikacije s Krivokapićem ne omakne da na nekom od tekućih sastanaku mjesnih odbora DPS predloži Ranka za neku funkciju u OO DPS Kotor" naveo je Ivanović.

On je podsjetio građane Kotora, ali i crnogorsku javnost, da je SNP prilikom formiranja vlasti u Kotoru nakon izbora 2016.godine, "upozoravala sve koalicione partnere na faktor rizika SDP".

"Vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu, SDP je na djelu pokazao da su u vlast ušli da bi protiv nje radili iznutra i iz njima najvažnije pozicije -fotelja", zaključuje se u izjavi Ivanovića.

Bonus video: